Vitra vloerlampen

De Vitra vloerlampenzijn licht en luchtig. De vloerlampen van Vitra zijn ontworpen door Isamu Noguchi. Hij haalde zijn inspiratie uit een reis naar Japan. In een vissersdorp zag Noguchi dat lokale vissers voor de visvangst gebruikmaakten van lantaarns om de vissen te trekken. Deze lantaarns hadden bamboeribben die werden bekleed met fijn papier. En dat inspireerde Isamu Noguchi voor de vloerlampen van Vitra. Hout en shoji papier waren de ideale materialen om de gevoeligheid en luchtigheid van het licht te benadrukken. Neem de Vitra Akari 10A vloerlamp of de Vitra Akari 14A vloerlamp. Beide Vitra vloerlampen zijn ontworpen in de jaren 50 en maken duidelijk dat de vloerlampen tijdloos en klassiek zijn. Haal dus echte lichtsculpturen in huis met de Vitra vloerlampen!

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-9 van 9 producten Sorteren op 1-9 van 9 producten Terug naar boven

Vitra design

Vitra is een uniek designlabel dat haar oorsprong vindt in Zwitserland. Al sinds de jaren vijftig produceert het bedrijf prachtige designmeubels, verlichting en woonaccessoires. Vitra heeft productievestigingen over de hele wereld, Duitsland, VS, China en Japan en verkoopt de producten over de hele wereld. Vitra producten staan bekend om haar streven naar duurzaamheid en uniciteit. De producten zijn qua vorm vaak zo kenmerkend dat je ze vast wel eens hebt gezien (al weet je misschien niet eens dat ze van Vitra zijn). De producten vind je zowel in huis als in kantoren en openbare instellingen. De producten van Vitra zijn dan ook ijzersterk en gaan al gauw een leven mee. Designklassiekers kent Vitra meer dan genoeg. Wat dacht je van de Vitra Eames Plastic Chairs, de Eames lounge chair, de Panton collectie of de Vitra Repos serie?

Aan een stalen draadje

In de collectie vloerlampen van Vitra vind je ook licht dat hangt aan een stalen draadje. Neem bijvoorbeeld de Vitra Akari BB3-33S vloerlamp. De kunstzinnige vorm van deze vloerlamp van Vitra heeft een breedte van maar liefst 75 centimeter. Van een grote blikvanger kan je dus wel spreken. Doordat de Vitra vloerlamp van bamboe, staaldraad en Shoji-papier is gemaakt, wordt de hardheid van elektriciteit verzacht. De vloerlamp laat dus als het ware altijd de zon schijnen. Daarnaast is er ook de Vitra Akari BB3-55DD vloerlamp. Deze vloerlamp van Vitra is kunstig met de hand gemaakt. Deze bol van licht op een elegante poot laat het licht ook in hoge plekken schijnen met zijn hoogte van 185 centimeter.

Hoge Vitra vloerlampen

Ook zijn er vloerlampen van Vitra die letterlijk hoge ogen gooien. Met lengtes van bijna twee meter hoog zijn de Vitra vloerlampen dan ook echt enorme eyecatchers. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Vitra Akari UF4-L10 vloerlamp. Deze vloerlamp van Vitra lijkt op een opgestapelde blokkentoren. Maar dan licht van gewicht en elegant. Daarnaast is er de Vitra Akari UF4-L8 vloerlamp. De lamp heeft bijzondere geometrische vormen die voor een speels lichteffect zorgen. De Vitra Akari UF4-33N vloerlamp spant de kroon met een breedte van maar liefst een halve meter! Deze Vitra vloerlamp is zo een echt stralend middelpunt in huis. En dat is precies waar de Vitra vloerlampen voor staan: een bijzonder lichtsculptuur in huis!

Vitra vloerlampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle Vitra vloerlampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Vitra vloerlamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Vitra vloerlamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.