Vitra Eames DSX

De gevarieerde Vitra Eames DSX collectie is ontworpen door, hoe kan het ook anders, Charles en Ray Eames. Dit bekende en bijzonder getalenteerde duo ontwierp de eerste Plastic Chairs al een hele tijd terug, zo’n zestig jaar geleden. En hoewel dat eerste ontwerp nog steeds een wereldwijd begrip is, zijn wij bijzonder blij met deze vernieuwde versies. De zwarte of verchroomde onderstellen passen perfect in de industriële trend en de comfortabele kuipzittingen worden door iedereen aan tafel gewaardeerd. Er zijn nieuwe gezichten, zoals de Eames DSX stoel met zitkussen, maar ook oude bekenden te vinden in deze collectie. Want die Eames DSX Fiberglass stoel met verchroomd onderstel, komt die je niet bekend voor? Laat je maar snel verrassen door alle opties die er zijn.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-3 van 3 producten Sorteren op 1-3 van 3 producten Terug naar boven

Design van Vitra

Wie Vitra zegt, zegt ook beeldschone designproducten. Dit bedrijf werd in 1950 opgericht in Zwitserland, maar heeft inmiddels vestigingen in onder andere Duitsland, China en Japan. Het merk spitst zich niet toe op één enkel designproduct, maar is van alle markten thuis. Van spectaculaire stoelen en bijzondere banken tot kekke klokken en speels (volwassenen) speelgoed: Vitra has it all. Bovendien hecht het merk niet alleen waarde aan kwaliteit, maar staat ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Ieder product krijgt de aandacht die het verdient en er wordt gestreefd naar een zo lang mogelijk leven. Je kunt dus zonder schuldgevoel op die Vitra bank zitten of naar de klok kijken.

Het glasvezelverhaal van de Vitra Eames DSX Fiberglass stoel

Het zou goed kunnen dat je de Eames DSX Fiberglass stoel met verchroomd onderstel herkent. In 1948 (!) ontwierpen Charles en Ray Eames namelijk al de originele Fiberglass Chair in het kader van de ‘International Competition for Low-Cost Furniture Design’. Later, in de jaren 90, bleek echter dat glasvezel het qua duurzaamheid aflegde tegen het milieuvriendelijke polypropyleen. Inmiddels kan glasvezel dankzij een nieuwe productiemanier wél mee met de duurzaamheidseisen. En dus kan de Fiberglass stoel ook weer met jou mee naar huis in één van de zes originele kleuren. Combineer hem met de minstens even mooie Eames DSX stoel met verchroomd onderstel en je kunt aan tafel!

Vitra Eames DSX bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle producten uit de Vitra Eames DSX collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Vitra. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.