Eames DAR

Eames DAR stoelen: wie kent ze niet? Deze klassieke kuipstoelen zijn al in de jaren 50 ontworpen door Charles en Ray Eames, maar vandaag de dag nog minstens zo populair. De Eames DAR stoel heet voluit ‘Dining height Armchair Rod base’, vrij vertaald als ‘eetkamerstoel met verchroomd onderstel’. Het bijzondere aan dit onderstel is de Eiffeltorenachtige vorm. Daarnaast is de zitting gemaakt van polypropyleen, een zeer sterke kunststof. De Eames DAR stoel kun je volledig naar eigen wens samenstellen door de verschillende kleuren zittingen, zitkussens en bekleding. Ook het onderstel is verkrijgbaar in twee varianten. Welke kleur en afwerking van de Eames DAR vindt jij het mooist?

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-6 van 6 producten Sorteren op 1-6 van 6 producten Terug naar boven

Charles en Ray Eames

Charles en Ray Eames zijn één van de meest bekende ontwerpduo’s van de afgelopen eeuw. Hij was een architect, zij een kunstenares, en in 1941 trouwde dit bijzondere tweetal. Charles en Ray Eames namen in 1948 deel aan de ‘Low-Cost Furniture’ ontwerpwedstrijd van het Modern Museum of Art in New York, waarvoor zij de zogenaamde ‘glasvezelstoel’ ontwierpen. Een klein jaar later, in 1949, startten Charles en Ray Eames met een nieuw project: het Eames House. In dit huis werd het huishouden van een doorsnee, pasgetrouwd stel nagebootst om designproducten te ontwikkelen die zo goed mogelijk aansloten op hun wensen en behoeften. De ontwerpen van Charles en Ray Eames die hieruit voortvloeiden hebben met name de collectie van design label Vitra sterk beïnvloed.

Eames Eiffeltoren

De glasvezelstoel die Charles en Ray Eames ontwierpen voor het Modern Museum of Art was de allereerste industrieel geproduceerde stoel van kunststof. Deze ‘Fiberglass Chair’ was de voorloper van de stoel die wij nu als de Eames Plastic Armchair kennen. Deze stoel wordt tegenwoordig gemaakt van een sterke kunststof, polypropyleen. De stoel zit daardoor nog comfortabeler. Ook is hij nu verkrijgbaar in vele kleuren en met verschillende onderstellen. De Eames DAR stoel heeft verreweg de meest bijzondere poot. Het onderstel van de Eames DAR stoel, die voluit de Dining height Armchair Rod base heet, heeft namelijk de vorm van de Eiffeltoren. De stangconstructie is gemaakt van verchroomd aluminium. Eames DAR is ook verkrijgbaar met een poot van gepoedercoat aluminium, die weersbestendig is. Handig voor buiten!

Welke Eames DAR stoel past bij jou?

Eames DAR stoelen zijn verkrijgbaar in vier varianten en verschillende kleuren. Zoals gezegd heb je de keuze uit een onderstel van verchroomd metaal en gepoedercoat aluminium. De eerste poot is zilverkleurig, de tweede zwart. Je kunt de kleur van het onderstel van de Eames DAR uiteraard combineren met de kleur van de kuipstoel. Deze is in maar liefst zeven kleuren te koop, van mosterdgeel tot oceaanblauw. Wil je nog iets comfortabeler zitten? Kies dan voor een Eames DAR eetkamerstoel met vast zitkussen in één van de talloze kleuren. Kan het je echt niet luxe genoeg, dan biedt de Eames DAR gestoffeerde stol uitkomst. De zitschaal van deze stoel is bekleed met stofsoort Hopsak en kan in meer dan tien kleuren worden geleverd. Kortom, keuze genoeg met de Eames DAR stoelen!

Eames DAR bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Eames DAR stoelen. Dat betekent dat wij elke Eames DAR stoel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Eames DAR stoel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de fabrikant. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Naast Eames DAR stoelen verkoopt Flinders ook Eames DAW, Eames DSR en Eames DSW stoelen.

Vitra Eames DAR collectie: scherpe prijzen & snel geleverd

Flinders is official dealer van alle Eames DAR producten van Vitra. Wij hebben veel op voorraad en kunnen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden! Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice 020 – 3030 630 (elke dag 9:00–18:00) of neem contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar.