Naar boven

Vitra: klassiek tot modern

Vitra is een uniek designlabel dat haar oorsprong vindt in Zwitserland. Al sinds de jaren 50 produceert het bedrijf prachtige designmeubels, verlichting en woonaccessoires. Vitra producten staan bekend om haar streven naar duurzaamheid en uniciteit. De producten zijn qua vorm vaak zo kenmerkend dat je ze vast wel eens hebt gezien, al weet je misschien niet eens dat ze van Vitra zijn. De producten vind je zowel in huis als in kantoren en openbare instellingen. De producten van Vitra zijn ijzersterk en gaan al gauw een leven mee. Designklassiekers kent Vitra meer dan genoeg, maar ook moderne ontwerpen sieren de collectie. Wat dacht je van de Vitra Mariposa serie? Deze is in 2014 ontworpen door Edward Barber en Jay Osgerby. Een recent ontwerp, dus!

Tips voor de aankoop van een bureaustoel

Op je bureaustoel zit je de hele dag, dus het is belangrijk om te investeren in een stoel die je lichaam optimaal ondersteunt. Dat noemen we ‘ergonomisch verantwoord’. Een ergonomisch verantwoorde bureaustoel is verstelbaar in hoogte. Daarnaast kun je de rugleuning aanpassen aan je lichaamsvorm en zijn de armleuningen verstelbaar. Let dus bij het kopen van een bureaustoel goed op of je deze helemaal naar wens kunt verstellen. De stijl van de stoel is minstens zo belangrijk. Wil je een moderne bureaustoel met een hoge rugleuning en vrij brede armleuningen of heb je liever een minder ‘standaard’ exemplaar? Heb je graag een gestoffeerde of zelfs een met leer beklede zitting? En welke kleur bureaustoel heeft jouw voorkeur? Oriënteer je rustig op de website van Flinders. Mocht je er niet uitkomen, helpen onze interieuradviseurs je graag.

Vitra bureaustoel in alle kleuren

De meeste bureaustoelen zijn logischerwijs zwart, want dat past vrijwel overal bij. Maar als je je werkkamer wilt opvrolijken, is een gekleurde Vitra bureaustoel erg leuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rode bureaustoel? De Vitra .04 bureaustoel is in deze vrolijke kleur beschikbaar. Wil je zelfs een knaloranje Vitra bureaustoel? Neem dan de Vitra Hal Armchair Studio bureaustoel. Deze bureaustoel lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar is heel comfortabel dankzij de armleuningen die geïntegreerd zijn in de rugleuning. Voor nog meer kleur in je werkkamer, kies je een Vitra bureaustoel uit de Plastic Chairs serie. Deze stoelen hebben een zitkuip van stevig kunststof en zijn leverbaar met (PACC) of zonder (PSCC) armleuning in negen verschillende kleuren. Een andere bekende collectie is de Aluminium Collectie

Vitra bureaustoel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij elke Vitra bureaustoel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Vitra bureaustoel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met Vitra bureaustoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.  

Vitra