Actie: gratis HAL Ottoman cadeau bij aankoop van een HAL Lounge Chair van Vitra

Actie: 5+1 gratis op een selectie eetkamerstoelen van Vitra.

Actie: gratis kruk naar keuze bij aankoop van een Vitra Loungefauteuil & voetenbank

De acties zijn geldig t/m 31 januari 2023. Bekijk hier de voorwaarden.

Design van Vitra 

Vitra is een uniek designlabel dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. Al meer dan 65 jaar laat dit designlabel geweldig design zien dat over de hele wereld bekend is. Om tot een prachtige collectie designproducten te komen, is er samengewerkt met gerenommeerde ontwerpers als Charles en Ray Eames en Alexander Girard. En ook hedendaagse ontwerpers mogen niet ontbreken in dit rijtje. Denk bijvoorbeeld aan Hella Jongerius en Ronan en Erwan Bouroullec. Sinds de jaren 50 brengt Vitra bijzondere designmeubels, verlichting en woonaccessoirs op de markt. Van productievestigingen in de Verenidgde Staten tot China: ondertussen opereren ze vanuit verschillende plekken wereldwijd. De producten staan vooral ook bekend om hun authenticiteit en duurzaamheid en vind je terug in zowel privéruimtes als zakelijke omgevingen. 

Vitra Eames Fiberglass: van kunststof naar fiberglass

In de jaren 90 namen ze afscheid van glasvezel en kwamen ze op een duurzame en milieuvriendelijke materiaalsoort: polypropyleen. Ze bekeken de eigenschappen van deze materiaalsoort en besloten nieuwe kleuren uit te kiezen die de kenmerken beter tot hun recht laten komen. Doordat glasvezel tegenwoordig op een andere wijze wordt geproduceerd, voldoet deze materiaalsoort weer aan alle eisen rondom duurzaamheid. Dat betekent dat er geen verontreinigende stoffen vrijkomen bij de productie ervan en ze uiteindelijk het eindproduct kunnen recyclen. Zo zijn er genoeg redenen om dit succesvolle ontwerp weer zijn oorspronkelijke kenmerken te geven. In 2018 heeft de Vitra Eames Fiberglass stoel daarom na zeventig jaar zijn herintrede gedaan waarbij gebruik is gemaakt van de zes originele kleuren. De organische vorm sluit perfect aan op het menselijke lichaam en is door de huidige, nieuwe afmetingen ook geschikt voor de eettafels van deze tijd. Zoals eerder gezegd verloopt de productie van deze stoel nu ook op een zowel duurzame als milieuvriendelijke wijze. Het mooie is dat elke stoel uniek is, omdat elke glasvezel zitschaal andere glasvezelstrepen en kleine kleurverschillen laat zien. 

Vitra Eames Fiberglass bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle Vitra Eames Fiberglass stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.