Flos ontwerpt voor de toekomst

Dit Italiaanse merk is al in 1960 opgericht. Het begon met het idee om objecten te creëren die altijd beginnen met een lichtbron. Door deze instelling namen ze een vrije houding aan over wat een lamp allemaal kan zijn. Het merk heeft altijd hun creatieve fantasie geïntegreerd in het industriële aspect. Een combinatie die erg veel succes heeft gebracht. Al in 1972 was er werk van Flos zichtbaar in het MoMA in New York. Dit bracht het merk internationale erkenning en bekendheid. Het merk gelooft erin dat verlichting altijd zal blijven veranderen. Bij het ontwerpproces vragen ze zich daarom altijd af: ‘Hoe zal de verlichting van de toekomst eruitzien?’ Dit levert een innovatieve collectie op waarvan de Noctambule serie een perfect voorbeeld is.

Noctambule serie: kralen rijgen met Flos

De Noctambule serie is opgebouwd uit diverse vormen van handgeblazen glas. Deze zijn aan elkaar geregen alsof het een ketting is met verschillende kralen. Tussen de vormen zit telkens een subtiele ring van LED licht die het glas verlicht. Deze opbouw zorgt ervoor dat deze serie vele verschillende lampen bevat. De vorm doet soms denken aan lampen zoals we die allemaal kennen. Neem bijvoorbeeld de Noctambule 1 low cylinder en bowl hanglamp LED. Maar er zijn ook abstractere vormen zoals de Noctambule 3 low cylinder vloerlamp LED. De opties zijn eindeloos. Heb je een combinatie van vormen in je hoofd die je niet tussen het assortiment ziet staan? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Flos Noctambule bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Flos. Dat betekent dat wij alle producten uit de Flos Noctambule collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.