Iittala Essence

De Essence collectie van Iittala is een veelzijdige collectie die je in iedere setting kunt gebruiken. De collectie is in 2001 ontworpen door de internationaal erkende productdesigner Alfredo Häberli. Häberli had voor het ontwerpen van deze serie de visie om een serie te ontwerpen waarin eenvoud, veelzijdigheid en functionaliteit de hoofdrollen spelen. De collectie reflecteert zijn visie en deze bestaat uit verschillende, essentiële serviesonderdelen zoals borden, schalen, glazen, karaffen en voorraadpotten. De items uit de collectie hebben een minimalistisch en verfijnd ontwerp en een veelzijdig karakter waardoor je ze met iedere stijl kunt combineren. Een grote favoriet uit de serie zijn de Iittala Essence bierglazen 48cl. Deze glazen zijn net als de andere items tijdloos en liggen goed in de hand.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-12 van 12 producten Sorteren op 1-12 van 12 producten Terug naar boven

Over Iittala

Het Finse designlabel Iittala is in 1881 in het gelijknamige, Finse dorpje Iittala geboren. Het label begon ooit als glasfabriek vol gepassioneerde ambachtslieden die zich lieten leiden door de Scandinavische normen en waarden. Iittala heeft zelfs een grote bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van de Scandinavische ontwerpfilosofie en lifestyle. Iittala streeft er nog altijd naar functionele en vooruitstrevende items te ontwerpen. De bijzondere producten zijn evenwichtig, gaan jarenlang mee en zijn bovendien voor iedereen toegankelijk. Dit zie je ook terug in de uitgebreide collecties van Iittala die samen met legendarische en opkomende designpioniers gecreëerd zijn. De essentiële en prijswinnende Iittala Essence collectie van Alfredo Häberli is daar een goed voorbeeld van. De glazencollectie van Iittala heeft een minimalistische en veelzijdige karakter.

Prijswinnende Iittala Essence glazen

Het Finse Iittala heeft een passie voor glas en deelt deze passie ook met ontwerper Alfredo Häberli. Zo wilde Häberli dat de glazen in de Essence collectie van zulke goede kwaliteit waren dat je nooit meer uit een ander glas wilde drinken. De glazen uit de Essence collectie hebben een kelk die helemaal afgestemd is om het desbetreffende drankje zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Zo zijn de Iittala Essence cocktail glazen 31cl ideaal voor frisse cocktails en de Iittala Essence champagne glazen 21cl perfect voor de lekkerste, bubbelige champagne. Het is dan ook niet gek dat de Essence collectie van Iittala één van de meest geprezen glasserviezen ter wereld is en meermaals in de prijzen is gevallen.

Iittala Essence bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle producten uit de Essence collectie van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.