Iittala borden

De design borden collectie van Iittala is een zeer uitgebreide en alomvattende collectie glazen borden en porseleinen borden. In deze collectie vind je luxe borden in verschillende formaten, vormen, stijlen en materialen die ook nog eens door gevierde designers ontworpen zijn. Deze grote diversiteit in borden lijkt in eerste instantie overweldigend maar is eigenlijk een zegen. Want met zo’n collectie kun je helemaal naar hartenwens je eigen eetservies samenstellen. Een servies dat helemaal bij jou, jouw stijl en jouw eetgewoonten past. Iittala's meest iconische design borden komen uit de Iittala Teema collectie. Het populaire Iittala Teema servies is eigentijds en heeft een modern design waar verder al het overbodige wordt weggelaten. Vooral de Iittala gebaksbordjes zijn populair. Ook kun je zelf de aantallen bepalen. Wel zo handig als je gaat verhuizen of als je veel mee-eters verwacht.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-19 van 19 producten Sorteren op 1-19 van 19 producten Terug naar boven

Over Iittala

Het Finse designlabel Iittala is in 1881 in het gelijknamige Finse dorpje Iittala opgericht. Het label begon ooit als glasfabriek vol gepassioneerde ambachtslieden. Men stelt dan ook wel eens dat Iittala een cruciale rol heeft gespeeld in de Scandinavische designstijl. Zo heeft Iittala zelfs geholpen de designfilosofie te definiëren en op de kaart te zetten. In bijna anderhalve eeuw is de glasfabriek uit Iittala uitgegroeid tot een internationaal erkend en geliefd merk. Iittala streeft er nog altijd naar om functioneel, evenwichtig en vooruitstrevend design te ontwikkelen die generaties lang meegaat en voor iedereen toegankelijk is. Dit doen ze door samen te werken met legendarische designers en designpioniers. Of je nou op zoek bent naar glazen borden of porseleinen borden. Neutrale witte borden of opvallende blauwe borden, de design borden van Iittala hebben een veelzijdig en tijdloos Scandinavisch design.

Iittala Teema voor elke gelegenheid

De Iittala Teema collectie kent de meeste uitgebreide collectie. De Teema serie bestaat uit hoogwaardige design borden, zoals het Iittala Teema bord 21 cm of het Iittala Teema bord 26 cm. Of wat dacht je van de Iittala gebaksbordjes van 17 cm of een vierkant bord? De komst van het internet en social media hebben ervoor gezorgd dat onze eetgewoontes in een rap tempo veranderen. Het heeft ervoor gezorgd dat we allerlei nieuwe wereldkeukens en gerechten uitproberen en heel anders naar eten zijn gaan kijken. Deze veranderingen hebben niet alleen invloed op onze eetgewoontes maar ook op ons servies en onze borden. Zo vind je in de Teema collectie de meest authentieke en veelzijdige borden en in de Teema Tiimi collectie unieke luxe dinerborden die zich goed lenen voor diverse wereldkeukens.

Glazen borden van Iittala

Wanneer je op zoek bent naar bijzondere glazen borden, zit je goed met de Iittala Essence, Iittala Kastehelmi en de Iittala Ultima Thule collectie. De Iittala Kastehelmi is in 1964 ontworpen door de Finse designlegende Oiva Toikka. De glazen borden en de gelijknamige collectie zijn sindsdien ongekend populair. De ontwerper liet zich voor het ontwerpen van de Kastehelmi collectie inspireren door dauwdruppels die in het licht van de ochtendzon glinsteren. Het Iittala Kastehelmi bord 31,5 kan dankzij zijn fijne, ruime formaat vrijwel overal ingezet worden. Het design van de Iittala Ultima Thule borden doet denken aan een smeltende gletsjer, compleet met smeltdruppels, die zo bijzonder is dat je hem in iedere setting kunt plaatsen. Kies ervoor je eigen unieke combinaties te creëren in verschillende kleuren en stijlen. Welk glazen bord is jouw favoriet?

Iittala borden bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle Iittala borden kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.