Iittala Aino Aalto

De Aino Aalto collectie van Iittala is ontworpen door de gelijknamige, Finse architecte Aino Aalto. De designer liet zich voor het ontwerpen van deze collectie inspireren door het fascinerende rimpeleffect dat het water creëert wanneer je een kiezelsteentje in het water gooit. Ze wist dit met haar moderne kijk op functioneel design te vertalen naar een collectie glazen drinkglazen, borden, schalen en karaffen en won hier in 1936 het Triënnale van Milaan mee. Deze tijdloze collectie oogt na zoveel jaar nog steeds actueel en modern en past dankzij de eenvoudige vorm vrijwel overal bij. De Aino Aalto schaal 16,5cm van Iittala is hier een perfect voorbeeld van. De Iittala Aino Aalto schaal heeft een eenvoudige vorm en een tijdloos karakter die je in ieder interieur en met iedere stijl kunt combineren.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-5 van 5 producten Sorteren op 1-5 van 5 producten Terug naar boven

Over Iittala

Het Finse designlabel Iittala is in 1881 in het gelijknamige, Finse dorpje Iittala geboren. Het label begon ooit als glasfabriek vol gepassioneerde ambachtslieden die zich altijd hebben laten leiden door de Scandinavische normen en waarden. Iittale heeft een grote bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van de Scandinavische ontwerpfilosofie en lifestyle. In bijna anderhalve eeuw groeide deze glasfabriek uit tot het internationaal gevierd designlabel. Iittala streeft ernaar om vooruitstrevend, evenwichtig en functioneel design te ontwikkelen dat generaties lang meegaat en voor iedereen toegankelijk is. Dit is terug te zien in de uitgebreide collecties van Iittala die door legendarische designpioniers ontwikkeld zijn. De glazen van Iittala zijn daar misschien wel het beste voorbeeld van.

Iittala Aino Aalto: veelzijdig, eerlijk en praktisch

Als er drie woorden zijn om de Aino Aalto collectie van het Finse Iittala te omschrijven zijn het de woorden: veelzijdig, eerlijk en praktisch wel. Aino Aalto is een bekende designer en pionier van modern Fins design. Het was voor Aino Aalto belangrijk om met eerlijke materialen te werken en daarom besloot ze de collectie van geperst glas te maken. Glas is een eerlijk en gemakkelijk te onderhouden materiaal en maakt dat je de items uit deze collectie dagelijks kunt gebruiken, overal mee kunt combineren en gewoon in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Zo kun je het Iittala Aino Aalto karaf 1,2L van Iittala bij iedere setting op tafel zetten, vooral wanneer het gecombineerd word met een Iittala Aino Aalto glas.

Iittala Aino Aalto bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle Iittala producten uit de Aino Aalto collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.