Iittala Oiva Toikka

De Oiva Toikka collectie van het Finse Iittala is ontworpen door de gelijknamige ontwerper Oiva Toikka. De collectie is een ode aan zijn creatieve en nieuwsgierige geest. In deze collectie vind je uiteenlopende woonaccessoires, zoals servies, sierkussens en dienbladen. De items uit deze serie hebben een kunstzinnig en vrolijk karakter en zijn leuke gesprekstarters waarmee je het interieur van een knipoog voorziet. Zo zorgt de Iittala Oiva Toikka mok 0,3L van Iittala voor een goed begin van de dag en misschien zelfs wel voor een glimlach op het gezicht. De eenvoudige vormtaal van de items uit deze collectie maakt bovendien dat je de items uit de Oiva Toikka gemakkelijk kunt combineren en kunt verwerken in je interieur.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-8 van 8 producten Sorteren op 1-8 van 8 producten Terug naar boven

Over Iittala

Iittala is in 1881 begonnen in het gelijknamige, Finse dorpje Iittala. Het internationaal gevierde designlabel is ooit begonnen als glasfabriek vol gepassioneerde ambachtslieden. De fabriek heeft zich altijd laten leiden door de Scandinavische normen en waarden wat van grote waarde is geweest. Zo heeft Iittala geholpen de Scandinavische lifestyle en designfilosofie te definiëren en op de kaart te zetten. In bijna anderhalve eeuw is de glasfabriek uitgegroeid tot een internationaal erkend designlabel. Iittala streeft er nog altijd naar vooruitstrevend, evenwichtig en bovenal functioneel design te ontwikkelen dat generaties lang meegaat en voor iedereen toegankelijk is. Dit doen ze door samen te werken met designpioniers zoals Tapio Wirkkala, Aino Aalto en Oiva Toikka: de ontwerper achter de vrolijke Oiva Toikka collectie van Iittala.

Van kunst tot Oiva Toikka

Oiva Toikka is één van de grotere in de glaskunst. Maar hij werkte niet alleen maar met glas, hij ontwierp ook decors, mode en woonaccessoires. Zo zijn vrijwel alle prints en tekeningen die je in deze collectie terugvind gebaseerd op tekeningen en andere kunstzinnige uitingen van de designlegende. Het Oiva Toikka Cheetah kussen 47x47 van Iittala is daar een goed voorbeeld van. De print die voor dit zachte, comfortabele kussen gebruikt is, is namelijk gebaseerd op een originele schets van Oiva Toikka die in zijn archieven teruggevonden zijn. Deze kunstuitingen zijn uniek, speels en bijzonder en krijgen met deze uitgebreide en veelzijdige collectie een podium. De Iittala Oiva Toikka serie is een eerbetoon en hulde aan de Finse designlegende Oiva Toikka.

Iittala Oiva Toikka bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle producten uit de Oiva Toikka collectie van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.