Foscarini Birdie

De Foscarini Birdie serie is een unieke collectie lampen ontworpen door het Italiaanse echtpaar Roberto en Ludovica Palomba. Het begon met het idee een nieuwe twist te geven aan de traditionele vloerlamp. Ze besloten de vrij rechte lijnen te vervangen door meer natuurlijke vormen. Zo heeft de kap een lichte buiging en is ook de standaard niet helemaal recht. Als kers op de taart kreeg de standaard een kleine vertakking waardoor je direct moet denken aan een boom. Neem bijvoorbeeld de Birdie Lettura vloerlamp met aan-/uitschakelaar, deze is beschikbaar in verschillende kleuren. Opvallen doet hij sowieso, maar door de kleurkeuze bepaal jij of hij zich mengt met de rest van het interieur of er meteen uitspringt.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-15 van 15 producten Sorteren op 1-15 van 15 producten Terug naar boven

Foscarini werkt samen

Foscarini is een van de grotere merken in de wereld van verlichting. Hun verhaal begint in 1981 in Venetië en ze zijn nog lang niet uitverteld. Ze willen ruimtes niet enkel verlichten, maar ze daadwerkelijk transformeren. Hierbij gaat het grotendeels om schoonheid en emoties. Twee aspecten die helemaal in de Italiaanse cultuur zijn ingebakken. Foscarini vindt het dus belangrijk dat de lampen verleiden, verrassen en inspireren, ongeacht of ze aan- of uitstaan. Om dit voor de voltallige collectie vol te houden, werken ze al decennialang samen met internationale ontwerpers. Zo ook met Roberto en Ludovica Palomba, de ontwerpers van de Birdie serie. Het doel van dit ontwerpersduo is om objecten te creëren die onmiddellijk tot de verbeelding spreken. Dat is met dit ontwerp naar onze mening zeker gelukt. Wat vind jij?

De vogelfamilie van Foscarini: Birdie lampen

De Birdie collectie begon met een vloerlamp, maar is uiteindelijk een hele familie vol vogels geworden. De vorm leent zich namelijk voor alle modellen. Van wandlamp tot tafellamp en van hanglamp tot vloerlamp. Allemaal hebben ze het iconische takje. Wanneer je kiest voor een hanglamp uit deze serie heb je verschillende opties. De Birdie Piccola hanglamp heeft een diameter van 17 centimeter, een formaat dat op vele verschillende plekken van pas kan komen. In een donker hoekje in de woonkamer, naast je bed of met een paar in een rij boven de eettafel. Heb je liever een grotere lamp boven de tafel? De Birdie 3 hanglamp is een kroonluchtermodel die boven een eettafel helemaal tot zijn recht komt. Kortom: waar je ook licht nodig hebt, er is altijd een passende Birdie voor bij jou thuis.

Foscarini Birdie bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Foscarini. Dat betekent dat wij alle producten uit de Foscarini Birdie collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.