Over Luceplan

Luceplan is in 1978 opgericht door Riccardo Sarfatti, Paolo Rizzatto en Sandra Severi. Deze drie designers waren zeker geen groentjes als het aankwam op het ontwerpen van designverlichting. Ze hadden allen al jarenlang samengewerkt met Gino Sarfatti, de oprichter van Arteluce. Dat is een bedrijf dat bekend stond om haar innovatieve benadering rondom het thema verlichting. Riccardo, Paolo en Sandra hebben deze vernieuwende geest meegenomen en nieuw leven gegeven in de vorm van Luceplan. Dit Italiaanse verlichtingslabel is enerzijds niet bang om te vernieuwen, maar houdt anderzijds wel constant in de gaten dat de ontwerpen geen eendagsvliegen zijn. Zo weet jij zeker dat de hanglampen van Luceplan nog jarenlang meegaan zowel op het gebied van design als materiaalkwaliteit.

Een adaptieve Luceplan Compendium hanglamp

Naast een vloerlamp bevat de Luceplan Compendium collectie eveneens een plafond- en hanglamp. De Compendium hanglamp LED is een platte lamp met een grote LED lichtbron. Deze lichtbron verspreidt het licht zowel direct als indirect. Direct doordat hij naar beneden gericht is en indirect doordat de lichtstralen vanaf de grond en muren verder de ruimte in kaatsen. Zo weet ook deze Compendium lamp jouw ruimte van een zacht, gelijkmatig verdeeld schijnsel te voorzien. Een bijkomende leukigheid van deze lamp is dat hij verkrijgbaar is in meerdere kleuren. Door het platte ontwerp en de verschillende matchende kleuren is het goed mogelijk om een stijlvol samenspel van meerdere Compendium hanglampen te creëren.

Luceplan Compendium bij Flinders 

Flinders is officieel dealer van Luceplan. Dat betekent dat wij alle producten uit de Luceplan Compendium collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.