Naar boven

Design accessoires van Alessi

Het Italiaanse merk Alessi maakt al sinds 1921 de mooiste design accessoires en huishoudartikelen. De collectie bestaat onder andere uit fruitschalen, klokken, spiegels en voorraadpotten in alle kleuren en maten. De oprichter van dit bijzondere merk, Giovanni Alessi, was van mening dat huishoudelijke producten wel degelijk een lust voor het oog mogen zijn. Sinds de overname van het bedrijf in 1980 door Alberto Alessi, is het gelijknamige merk uitgegroeid tot een van 's werelds meest gerespecteerde fabrikanten van huishoudproducten. Alberto Alessi bracht het designmerk naar grote hoogte door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers als Alessandro Mendini, Philippe Starck, Eero Aarnio en Emma Silvestris. Sinds 2006 brengt Alessi drie verschillende productlijnen op de markt: A di Alessi, Alessi en Officina Alessi.

Een cactus in een Alessi fruitschaal?

Een Alessi fruitschaal wordt niet alleen gekenmerkt door een bijzonder ontwerp, maar de namen mogen er ook zijn. Wat dacht je van de Alessi Cactus! fruitschaal? Pas als je deze Alessi fruitschaal van dichtbij bekijkt, zie je dat het net lijkt of er allemaal kleine cactusjes met elkaar verweven zijn. Ook de Alessi Hellraiser schaal vraagt om een uitleg, maar heb je het strakke, stalen ontwerp eenmaal gezien, weet je wat er met de naam van deze Alessi fruitschaal bedoeld wordt. De prachtig glimmende schaal is verkrijgbaar in grijs en zilver en doet het bijzonder goed in een modern interieur. Een sterk staaltje Alessi!

Elegantie vs. engeltjes

Een elegante Alessi fruitschaal, dat is de Alessi Resonance basket. Met dit ontwerp heeft Abi Alice maar al te goed bewezen dat geometrie haar interesse heeft. Door enkele uitsneden te maken in een plat stuk staal en deze om te buigen, kwam zij met deze prachtige Alessi fruitschaal op de proppen. Of je er nu fruit, gebak of bitterballen op presenteert, met deze Alessi fruitschaal steel je gegarandeerd de show. Met de Alessi Girotondo fruitschaal, tot slot, pak je zo groot uit als jij zelf wilt. Ga je voor een kleine, medium of grote variant van deze stalen Alessi fruitschaal? Dankzij zijn compacte uiterlijk en de uitgesneden, vrolijke poppetjes, is dit ontwerp een aanwinst voor iedere keukentafel.

Alessi fruitschaal bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij elke Alessi fruitschaal kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Alessi fruitschaal en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Alessi fruitschaal, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Alessi heeft naast fruitschalen ook mooie voorraadpotten, fluitketels, waterkokers en citruspersen.

Alessi