Naar boven
Sorteren op

1-3 van 3 producten

Design accessoires van Alessi

Het Italiaanse merk Alessi maakt al sinds 1921 de mooiste design accessoires en huishoudartikelen. De collectie bestaat onder andere uit fruitschalen, klokken, spiegels en voorraadpotten in alle kleuren en maten. De oprichter van dit bijzondere merk, Giovanni Alessi, was van mening dat huishoudelijke producten wel degelijk een lust voor het oog mogen zijn. Sinds de overname van het bedrijf in 1980 door Alberto Alessi, is het gelijknamige merk uitgegroeid tot een van 's werelds meest gerespecteerde fabrikanten van huishoudproducten. Alberto Alessi bracht het designmerk naar grote hoogte door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers als Alessandro Mendini, Philippe Starck, Eero Aarnio en Emma Silvestris. Sinds 2006 brengt Alessi drie verschillende productlijnen op de markt: A di Alessi, Alessi en Officina Alessi. De Alessi fluitketel behoort tot de Alessi collectie.

Fluitketel versus Waterkoker

De Alessi fluitketel van het type ‘Kettle’ is een ontwerp van Michael Graves dat niet onopgemerkt is gebleven. Deze RVS theepot heeft een vogeltje dat fluit als het water kookt. Deze Alessi fluitketel stamt al uit 1985 en heeft al vele prijzen gewonnen. Het speciale handvat, de hitte afvoerende bodem, en natuurlijk het vogeltje maken de Alessi fluitketel tot een design icoon. Het logisch vervolg op deze ‘ouderwetse’ ketel, is de Alessi waterkoker. Ook deze is door Michael Graves ontworpen en heeft dezelfde kenmerken als de Alessi fluitketel. Het grote verschil tussen de Alessi Fluitketel en de waterkoker is natuurlijk dat je voor die laatste geen fornuis meer nodig hebt.

Moderne Alessi fluitketel

Ben je niet zo van het retro design, maar wil je wel een mooie Alessi fluitketel? Kijk dan naar eens de Mami fluitketel. Dit exemplaar staat letterlijk bol van het design en verleidt je steeds weer met zijn aantrekkelijke rondingen. Dit ontwerp van Stefano Giovannoni is gebaseerd op het archetype van de fluitketel en doet niet onder voor de andere Alessi fluitketel. De Mami fluitketel is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een magnetische bodem, waardoor je hem veilig op tafel kunt zetten. We zijn benieuwd welke Alessi fluitketel jouw voorkeur heeft…

Alessi fluitketel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij elke Alessi fluitketel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Alessi fluitketel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Alessi fluitketel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast fluitketels heeft Alessi ook mooie fruitschalen, citruspersen en voorraadpotten.