Alessi fluitketels

Een Alessi fluitketel is een uniek stukje design voor in de keuken. De Alessi Kettle fluitketel, bijvoorbeeld, is de enige in zijn soort die letterlijk fluit als het water kookt. Het miniatuurvogeltje op de tuit van de Alessi fluitketel zorgt voor dit geluid uit vroegere tijden. De retro look en strakke vormen van deze RVS fluitketel hebben ervoor gezorgd dat dit design product al sinds 1985 een hit is. Ben je meer van het strakke design? Dan is de Alessi Sapper fluitketel wellicht een betere keuze voor jou. Deze Alessi fluitketel staat letterlijk bol van het design. Dankzij zijn zachte en ronde vormen staat hij niet alleen mooi op het fornuis, maar ook op tafel. Daarnaast is elke Alessi waterketel ook geschikt voor inductie. Welke fluitketel van Alessi heeft jouw voorkeur?

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-6 van 6 producten Sorteren op 1-6 van 6 producten Terug naar boven

Design accessoires van Alessi

Het Italiaanse merk Alessi maakt al sinds 1921 de mooiste design accessoires en huishoudartikelen. De collectie bestaat onder andere uit fruitschalen, klokken, spiegels en voorraadpotten in alle kleuren en maten. De oprichter van dit bijzondere merk, Giovanni Alessi, was van mening dat huishoudelijke producten wel degelijk een lust voor het oog mogen zijn. Sinds de overname van het bedrijf in 1980 door Alberto Alessi, is het gelijknamige merk uitgegroeid tot een van 's werelds meest gerespecteerde fabrikanten van huishoudproducten. Alberto Alessi bracht het designmerk naar grote hoogte door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers als Alessandro Mendini, Philippe Starck, Eero Aarnio en Emma Silvestris. Sinds 2006 brengt Alessi drie verschillende productlijnen op de markt: A di Alessi, Alessi en Officina Alessi. De Alessi fluitketel behoort tot de Alessi collectie.

Fluitketel versus Waterkoker

De Alessi fluitketel van het type 'Kettle' is een ontwerp van Michael Graves dat niet onopgemerkt is gebleven. Deze retro fluitketel heeft een vogeltje dat fluit als het water kookt. Deze Alessi waterketel stamt al uit 1985 en heeft al vele prijzen gewonnen. Het speciale handvat, de hitte afvoerende bodem, en natuurlijk het vogeltje maken de Alessi fluitketel tot een design icoon. Om het 30-jarig bestaan van de iconische fluitketel te vieren, heeft de ontwerper Michael Graves de Tea Rex fluitketel van Alessi ontworpen. Dit keer niet met een vogeltje, maar een draak als fluit. Het logisch vervolg op deze 'ouderwetse' ketel, is de Alessi waterkoker. Ook deze is door Michael Graves ontworpen en heeft dezelfde kenmerken als de Alessi fluitketel. Het grote verschil tussen de Alessi Fluitketel en de waterkoker is natuurlijk dat je voor die laatste geen fornuis meer nodig hebt.

Alessi fluitketels bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij elke Alessi fluitketel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Alessi fluitketel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Alessi fluitketel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast fluitketels heeft Alessi ook mooie fruitschalen, citruspersen en voorraadpotten.