Alessi percolators

Ben je een echte koffie liefhebber? Ga dan voor echt traditioneel koffiezetten met onze design percolators (koffiemakers) van Alessi. Een percolator is een populaire koffiemaker waarmee je heerlijke sterke espresso koffie kunt zetten. Er gaat immers niets boven een bakje echte Italiaanse espresso. Met de koffiemakers van Alessi kan je lekker uitsloven, want één ding is zeker: met deze koffiemaker maak jij de heerlijkste koffie van allemaal. De esprossomakers van Alessi zijn niet alleen uiterst functioneel, maar ook echte design klassiekers. Het oog wil uiteraard ook wat, dus de Alessi design koffiemakers zien er ook nog eens prachtig uit. Vooral de Alessi Moka percolator 45cl is erg gewild. Daarnaast zijn al onze percolators van Alessi geschikt voor inductie. Heb jij al een favoriete koffiemaker op het oog?

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-16 van 16 producten Sorteren op 1-16 van 16 producten Terug naar boven

De geschiedenis van Alessi

Alessi, opgericht in 1921 door Giovanni Alessi, is een icoon in de wereld van de Italiaanse ontwerpmeubelen. Het bedrijf begon als een kleine metaalbewerkingsfabriek in Crusinallo, Italië en groeide uit tot een internationaal erkend merk voor hoogwaardige producten. In de jaren 30 introduceerde Alessi de eerste serie "fonkelnieuwe" producten, zoals de koffiezetapparaten, waarmee ze een revolutie in de Italiaanse huishoudindustrie ontketenden. In de jaren 50 begonnen ontwerpers zoals Carlo Mazzeri en Richard Sapper samen te werken met het bedrijf, waardoor Alessi's reputatie als een innovatief en vooruitstrevend bedrijf verder groeide. Zo ontwierp Mario Trimarchi de Ossidiana percolator 30cl. Het stijlvolle koffiezetapparaat is geïnspireerd op vulkanisch gesteente en dient hierdoor ook als karakteristiek woonaccessoire.

Van een ouderwets pruttelpotje naar een revolutionaire koffiemaker

Percolators zetten koffie op de traditionele manier. Vul de onderkant met water, het filter met gemalen koffie en zet de koffiepot op het fornuis. Na een hele hoop technische ontwikkelingen kwamen er veel meer opties om koffie te zetten. Toch blijft de zelf gezette koffie uit een Alessi percolator het allerlekkerst. De klassieke pruttelpotjes worden regelmatig in een nieuw jasje gestoken met moderne mogelijkheden, zoals dat de Alessi percolators geschikt zijn voor inductie. Daarbij zijn de formaten uiteenlopender. De Pulcina percolator 30cl is bijvoorbeeld groot genoeg om zes kopjes koffie mee te vullen. Daarbij zijn enkele Alessi koffiezetters geïnspireerd op traditionele designs, maar zijn er ook verschillende eigentijdse designs die tegelijkertijd als decoratiestuk voor in de keuken of coffee corner gelden.

Alessi perculators bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij alle Alessi perculators kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.