Naar boven

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Alessi design sinds 1921

Het Italiaanse designmerk Alessi maakt al sinds 1921 bijzondere designaccessoires. Dienbladen, kookwekkers en schalen: bij het Italiaanse merk vind je woonaccessoires in alle vormen en maten. Volgens oprichter Giovanni Alessi mogen huishoudelijke artikelen wel degelijk een lust voor het oog zijn. Deze gedachte heeft de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat het merk vele designiconen heeft voortgebracht. Sinds Alberto Alessi in 1980 het bedrijf overnam, bracht hij Alessi naar een hoger niveau door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers zoals Philippe Strack, Alessandro Mendini en Eero Aarnio. Alessi is nu een van de meest gerespecteerde designmerken in de wereld voor huishoudproducten. Vanaf 2006 heeft het merk drie verschillende productlijnen. A di Alessi met lager geprijsde artikelen, Alessi met alledaagse en belangrijke producten en Officina Alessi met de meest bijzondere ontwerpen.

Alessi besteksets van Italiaanse bodem

De mooiste besteksets vind je bij het Italiaanse merk Alessi. Neem bijvoorbeeld de Alessi Nuovo Milano bestekset 24 stuks. De serie is ontworpen door Ettore Sottsass. De designer uit Oostenrijk heeft het bestek een ronde en gestroomlijnde afwerking gegeven. Dankzij de ronde vormen ligt het bestek prettig in de hand. Liever een bestekset in huis met een bijzondere twist? Kies dan voor de Alessi Dressed bestekset 24 stuks. Deze serie is gemaakt vanuit de overtuiging dat decoratie wel degelijk een belangrijke plek bemachtigt in design, maar dat het niet té overheersend mag zijn. De ontwerper Marcel Wanders heeft het bestek voorzien van decoratie op de delen die niet direct in het oog springen. Op deze manier creëert de designer een subtiel, maar toch aanwezig patroon.  Alle besteksets zijn gemaakt van 18/10 roestvrij gepolijst staal.

Alessi besteksets bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij alle Alessi besteksets kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.