Naar boven

Het begin van Forestier

Forestier is een Frans merk dat is opgericht in 1992 door een liefhebber van Franse tuinen. Zijn naam is Bernard Forestier en hij haalde zijn inspiratie voor de ontwerpen uit de tuinen. Denk aan zowel de organische, geometrische en ronde vormen als de rechte lijnen. De natuurlijke vormen bracht hij samen met een stukje poëzie en humor om elke lamp uit de collectie een elegant karakter te geven. De voorkeur lag voornamelijk bij het gebruik van geweven draad en gelukkig zien wij dat nog terug in de hedendaagse ontwerpen. Inmiddels heeft Jean-Dominique Leze met een enorme passie voor design het succes van het merk voortgezet. Het designmerk vond zichzelf opnieuw en hij produceerde een creatief en poëtisch merk waar design en de natuur worden gecombineerd. En met resultaat: bijzondere verlichting van Forestier siert deze collectie vloerlampen.

Sprekende vloerlampen van Forestier

Een schitterende collectie van Forestier kreeg de naam Oyster. De lampen hebben een bijzonder en toch modern karkater en zijn geïnspireerd op de natuur. Een voorbeeld daarvan is de Forestier Oyster vloerlamp. De lamp is geïnspireerd op de schelp van een oester. En dat verklaart ook direct de naam ‘Oyster’ voor deze collectie wat oester betekent. Je ziet de het terug in de cirkelvormige armatuur met katoenen koorden ertussen. Met een lengte van 145 centimeter is de lamp niet te groot en daardoor geschikt voor de meeste ruimtes. Door de open armatuur van de lampenkap wordt het licht gelijkmatig verspreid en geeft het de ruimte een aangename sfeer. Naast de prachtige vloerlamp beschikt de collectie ook over een Oyster hanglamp, wandlamp en tafellamp.

Forestier vloerlampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Forestier. Dat betekent dat wij alle Forestier vloerlampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.