Naar boven
Sorteren op

1-36 van 47 producten

De geschiedenis van Lampe Gras

Voor de herkomst van de Lampe Gras collectie moeten we even terug naar een designicoon dat zeer belangrijk was in de 20e eeuw: Bernard-Albin Gras. Gras was één van de meest innovatieve ontwerpers van zijn tijd. Dit zie je dan ook terug in de reeks lampen die hij in 1921 op de markt bracht: verlichting met een functionele vorm en verbluffende details als haakjes, armen en een voet. Deze collectie kreeg de naam ‘Gras’ en werd gigantisch bewonderd door de Franse architect Le Corbusier. Hij gebruikte de Gras lampen niet alleen in zijn eigen kantoren maar verwerkte ze ook in zijn projecten over de hele wereld. Maar niet alleen Le Corbusier was onder de indruk van de Gras lampen; ook Robert Mallet-Stevens, Eileen Gray en Sonia Delaunay gebruikten de Gras lampen in hun projecten en studio’s.

Opnieuw in productie

De Lampe Gras serie werd de eerste verlichting ter wereld die net zo populair was op de zakelijke als op de persoonlijke markt. In 2008 werden de lampen van Bernard-Albin Gras opnieuw in productie genomen en wel door het Franse DCW éditions. De collectie kreeg de naam La Lampe Gras en werd een doorslaand succes. Lampe Gras heeft inmiddels meer dan veertig modellen op de markt gebracht die variëren van hanglampen tot tafellampen en van vloerlampen tot wandlampen. En heb je de Lampe Gras N311 tafellamp met schroefbevestiging al gezien? De Lampe Gras collectie is verreweg de meest populaire serie van het Franse design label DCW éditions

Lampe Gras collectie

En dat is ook niet zo gek, want met meer dan veertig modellen heeft de Lampe Gras collectie voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een kleine tafellamp om je bij te schijnen in de late uurtjes? Dan is de Lampe Gras N201 klemlamp echt iets voor jou. In de hal kun je de Lampe Gras N222 wandlamp vast wel gebruiken, en voor de eetkamer is de Lampe Gras N312 L plafondlamp een uitkomst. Welke lamp van Lampe Gras je ook kiest, ze zijn stuk voor stuk met de grootste zorg gemaakt. Dankzij de eenvoudige vormgeving doet deze verlichting het perfect in zowel een rauw interieur als een klassieke inrichting. Dat maakt de keuze voor een nieuwe lamp dus een stuk gemakkelijker!

DCW éditions Lampe Gras bij Flinders

Flinders is official dealer van alle Lampe Gras producten van DCW éditions. Dat betekent dat wij elke lamp van DCW éditions kunnen leveren (dus ook de Lampe Gras lampen) en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van de Lampe Gras serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Lampe Gras collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.