Naar boven

Hoe de Collection Éric de Dormael voor DCW éditions ontstond 

Éric de Dormael, de ontwerper van de lampenserie voor DCW éditions, komt uit Frankrijk en werd bekend als beeldhouwer. Deze achtergrond zie je nog steeds duidelijk terug in zijn ontwerpen voor DCW éditions. Zijn lampen bestaan veelal uit messing of staal en spelen met schaduwen en reflectie. Ieder ontwerp begint met een simpele tekening, maar groeit dan steeds verder uit tot het een waar kunstobject wordt. Hij streeft naar het maken van verlichting dat zorgt voor sensatie. Deze eigenschappen kom je ook tegen wanneer je de lampen van DCW éditions uit de Collection Éric de Dormael bekijkt. Heb jij al een in het oog springende lamp kunnen ontdekken? Wij zijn in elk geval enthousiast. 

Collection Éric de Dormael: een serie abstracte kunstwerken

Éric de Dormael wordt ook wel de beeldhouwer van verlichting genoemd. Het is niet moeilijk om te raden waarom… Als je een blik werpt op de Collection Map 2 wandlamp LED of de Collection Map 1 wandlamp LED zie je meteen dat dit niet zomaar wandlampen zijn. Het zijn echt abstracte kunstwerken en dat is precies zoals je kunt verwachten van een beeldhouwer die lampen ontwerpt. De wandlampen bestaan uit meerdere hoekvormige componenten waardoor er een subtiele wisselwerking tussen licht en schaduw ontstaat die zich uit in de vorm van een prachtig patroon op de muur. 

DCW éditions Collection Éric de Dormael bij Flinders 

Flinders is officieel dealer van DCW éditions. Dat betekent dat wij alle producten uit de DCW éditions Collection Éric de Dormael collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.