Internationale Vrouwendag: 3 x Vrouwelijke ontwerpers

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Al meer dan een eeuw staat 8 maart in het teken van Internationale Vrouwendag. De dag waarop we stilstaan bij de successen van een vrouw en niet onbelangrijk: deze natuurlijk ook vieren. In de wereld van interieurdesign staan heel wat vrouwen hun mannetje. Een ode aan de vrouw dus en daarom zetten we drie vrouwelijke ontwerpers in de spotlight die met hun ontwerpen indruk maken. Je ontdekt ook meer vrouwelijke ontwerpen én ontwerpers.

#1 Vrouwelijke ontwerper: Greta Grossman

Greta Grossman was een vrouwelijke pionier in de wereld van design. De verfijnde en speelse accenten maken haar ontwerpen interessant en een genot om naar te kijken. De Grossman Gräshoppa vloerlamp voor Gubi is een iconisch ontwerp van haar hand. Grossman wist keer op keer functionaliteit, eenvoud en een sterke persoonlijkheid samen te brengen in haar ontwerpen. Juist deze eigenschappen maken haar ontwerpen zo ongelofelijk goed en populair.

inspiratiefoto met

#2 Vrouwelijke ontwerper: Hella Jongerius

Hella Jongerius is een Nederlandse ontwerper die naar hartenlust experimenteert met nieuwe materialen en technieken in haar eigen designstudio: het Jongeriuslab. Ze ontwierp onder andere de bekende Polder bank voor Vitra en liet zich voor dit ontwerp inspireren door het Nederlandse polderlandschap. Opvallende keuren in diverse tinten typeren dit meubelstuk.

inspiratiefoto met

#3 Vrouwelijke ontwerper: Patricia Urquiola

Sensualiteit en functionaliteit typeren de ontwerpen van Patricia Urquiola. In 2001 opende ze haar eigen studio en tot op de dag van vandaag ontwerpt ze voor de meest belangrijke en imponerende Italiaanse designmerken. De Tatou lampen voor Flos zijn ontworpen door Patricia Urquiola die haar inspiratie vooral uit de natuur haalde. Het ontwerp van deze lampen is niet voor niets gebaseerd op het gordeldier.

inspiratiefoto met

Meer vrouwelijke ontwerpen

Van de FollowMe tafellamp LED oplaadbaar van Inma Bermúdez voor het Spaanse designmerk Marset tot de Dost fauteuil eiken onderstel van Rianne Koens voor het Nederlandse designmerk Puik: je ontdekt meer dan twintig ontwerpen van vrouwelijke hand die stuk voor stuk opvallen door hun ontwerp. Ga je bijvoorbeeld voor een hanglamp met een geometrisch design of een fauteuil met buitengewone armleuningen?

 

Andere bekende vrouwelijke ontwerpers

Naast Greta Grossman, Hella Jongerius en Patricia Urquiola zijn er nog veel meer vrouwen die met hun ontwerpen de wereld van design veroveren en dus absoluut een podium verdienen op Internationale Vrouwendag. We zetten ze voor je op een rijtje en als je erop klikt, zie je ook direct met welke producten ze zoal menig hart sneller laten kloppen.

 

 

Hu

Heb je na het lezen van dit artikel over Internationale Vrouwendag nog vragen over deze vrouwelijke ontwerpen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.