Patricia Urquiola

Patricia Urquiola is in 1961 geboren in Spanje. Zij studeerde destijds Bouwkunde aan de Technische Universiteit van Madrid. Na haar afstuderen ging zij in Milaan wonen en daar als architect en designer aan de slag. Van 1990 tot 1992 ondersteunde zij lessen van Achille Castiglioni en Eugenio Bettinelli en heeft zij het kantoor van DePadova voorzien van een complete kantoorinrichting. In 1996 werd Patricia hoofd van de Lissoni Associate ontwerpgroep. Samen met Vico Magistretti ontwierp zij producten voor merken als Alessi en Flos. In 2001 opende Urquiola haar eigen studio en ontwerpt zij tot op de dag van vandaag voor de meest belangrijke Italiaanse en internationale bedrijven. Met de producten in het assortiment van Flinders liet Patricia menig hart sneller kloppen.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 37 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 37 producten Terug naar boven

De beloning van Urquiola’s werk

Doordat Urquiola zo succesvol is geworden in haar werk worden een aantal van haar ontwerpen tentoongesteld in musea en heeft zij in de afgelopen jaren diverse awards in de wacht gesleept. Het gaat onder meer om de Gold Medal of fine arts en Order of Isabella the Catholic. Daarnaast is zij verkozen tot designer of the decade door de Duitse tijdschriften Home en Häuser en is zij door andere internationale tijdschriften voor wonen en architectuur verkozen tot designer van het jaar. Momenteel is ze vooral bezig in haar eigen studio in Milaan met design, tentoonstellingen, art direction en architectuur. We kunnen daarom nog veel prachtige dingen van Urquiola verwachten de komende jaren, want ze is nog lang niet uitgewerkt!

Patricia Urquiola bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Patricia Urquiola. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Patricia Urquiola en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.