Hella Jongerius (Vitra)

Hella Jongerius is een Nederlandse top ontwerper, die nationaal en internationale roem heeft vergaard. Sinds 2008 is ze artdirector bij het Zwitserse label Vitra.

Achtergrond Hella Jongerius

Hella Jongerius studeerde in 1993 af aan de Design Academy in Eindhoven. Ze richtte haar eigen designstudio op: Jongeriuslab. Veel van haar ontwerpen produceert en verkoopt ze zelf. Jongerius lab gaat succesvolle samenwerkingen aan met onder andere Vitra, IKEA en Droog. Van 1998 tot 1999 doceert Hella Jongerius aan de Design Academy. Van 2000 tot 2004 is ze daar hoofd van de afdeling Living/Atelier. Jongerius werkt graag op het snijvlak tussen kunst en techniek – ofwel ambacht en industrie.

Hella Jongerius bij Flinders.nl

Flinders verkoopt de producten van Hella Jongerius voor Vitra, zoals de Vitra Bovist kruk, de Vitra Elephant pad muismat en de Vitra Repeat kussens. Binnenkort vind je ook de producten van Hella Jongerius voor Droog op Flinders.nl.

Bekend werk Jongerius

Hella Jongerius stelt vragen bij wat wij vanzelfsprekend vinden. Moet een wastafel altijd van hard materiaal gemaakt worden, en een vaas? Bekend werk van haar zijn de soft was bowl en soft vase voor Droog. Het werk van Hella Jongerius kent wereldwijde faam en is onder andere getoond in Cooper Hewitt National Design Museum (New York), MoMA (New York), het Design Museum (London), Galerie KREO (Paris) en Moss Gallery (New York). Bij Vitra ontwikkelt ze momenteel een nieuw kleurenpalet voor de hele collectie, zodat alle Vitra-producten perfect te combineren zijn.

Prijzen op haar naam

Het tapijt 'Repeat' van Hella Jongerius won in 2003 de Rotterdam designprijs. In hetzelfde jaar werd Jongerius ontwerper van het jaar op Salon de Meuble in Parijs. Deze prijs werd eerder uitgereikt aan onder andere Philippe Starck, Maarten van Severen en Ronan & Erwan Bouroullec.

Hella Jongerius - stille kracht achter Vitra

Jongerius heeft in het verleden van kleur een ware studie gemaakt. Ze is met recht één van de grootste experts op dit gebied. Sinds 2008 is zij Artdirector voor Vitra en presenteerde zij in 2012 The Colour Wheel; een complete kleurenwaaier voor het gehele merk. Deze kleuren worden de komende jaren toegepast op alle design klassiekers van het merk. Zo presenteerde zij In 2014 maar liefst 28 nieuwe kleuren voor de Eames Aluminium serie! Jongerius noemt het 'dankbaar werk om op deze manier design iconen actueel te houden.' Jongerius werkt met een heel team en heeft duidelijk begrip en respect voor de geschiedenis van de ontwerpen.

Naar boven