Woonstijl Bohemian

On posted by Willemijn van Riel in Woonstijlen

De bohemian woonstijl kenmerkt zich met name door ultra drukke prints, een overvloed aan bloemen en planten, natuurlijke materialen en geen doorsnee kleurcombinaties. Het is de stijl waarin je kunt spelen met uiteenlopende woonwensen en deze hoogst waarschijnlijk allemaal kunt doorvoeren in je woning zonder dat het niet bij elkaar past. Het contrasterende beeld maak je persoonlijk door voor etnische elementen van over de hele wereld, zelfgemaakte ontwerpen en buitengewone vondsten te kiezen. We zien een druk, misschien wat chaotisch en toch bij elkaar passend geheel.

Shop de woonstijl bohemian

Om je woning onder te dompelen in de bohemian sfeer, hebben we een gedurfde en expressieve mix van producten samengesteld die uiteenlopende details, eigenzinnige materiaal- en kleurcombinaties en indrukwekkende ontwerpen laten zien. En deze producten combineer je perfect met je persoonlijke vondsten en dierbare eigendommen. Zo maken geborduurde kussens, Perzische tapijten en exotische wanddecoratie een eclectisch interieur helemaal af.

Bohemian woonstijl vs. kenmerkende kleuren

Een mix van kleuren die niet per se op elkaar afgestemd is, maar die de sfeer van deze eclectische woonstijl versterkt. Zo vullen mosterdgeel, donkere tinten blauw en niet alledaagse rode kleuren elkaar aan en komen tot het uiteenlopende plaatje dat juist zo kenmerkend is voor bohemian. De donkere kleuren integreren de knusheid en intimiteit in een interieur en de lichtere kleuren zorgen voor balans. 

Meer inspiratie voor bohemian wonen

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Merken met bohemian design

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woonstijl bohemian? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Wil je alle woonstijlen in één overzicht zien? Je vindt ze op deze pagina. Benieuwd naar andere design interieurs? Bekijk hier onze laatste binnenkijkers.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.