Woontrend: Opgeruimd staat netjes

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
In de woontrend Opgeruimd staat netjes staan de Netflix serie en bestseller van Marie Kondo aan de basis. Daarmee geeft zij het opruimen al geruime tijd een positieve boost. De belangrijkste boodschap blijkt wel dat je alleen dingen bewaart die je ideale lifestyle ondersteunen en dankbaar afscheid neemt van de spullen die je niet meer gebruikt. Met dit hernieuwde inzicht gaan we massaal aan de slag met opruimen, maar blijven er vaak toch plekken over waar rommel rondslingert. Uiteindelijk kan iedereen opruimen en is het vooral belangrijk dat je opbergsystemen vindt die bij die specifieke spullen en je huis passen. Ben je klaar voor de grote schoonmaak? Met de opbergers in deze woontrend ziet het geheel er in een handomdraai weer netjes uit.

Kastensystemen

Kies voor één of meer kast(en) die functioneel zijn en tegelijkertijd passen in de stijl van je interieur. Zo ruim je op een smaakvolle manier je spullen op. Het is handig om te weten of je de spullen zichtbaar of juist uit het zicht wilt opbergen. Een dichte kast is bijvoorbeeld het meest geschikt voor spullen die je liever uit het zicht houdt. Daarentegen leent een open kast zich perfect voor items die je dierbaar zijn en mooi wilt rangschikken. Met deze kasten en dressoirs richt je je woning helemaal volgens de trend van nu in met fraaie opbergkasten en zet je tegelijkertijd de mooiste accessoires in de schijnwerpers.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Opbergmanden

De gebruikelijke opruimproblemen pak je vaak aan met manden. Het handige aan opbergmanden is dat je alles makkelijk kunt sorteren zodat je het eenvoudig kunt terugvinden en precies ziet wat je hebt opgeruimd. Daar past de uitspraak 'vele manden maken licht werk' perfect bij. Het kost zo dus ook geen moeite om dagelijks tijdschriften, speelgoed en was te ordenen. Zodra je stijlvol orde in alle chaos kunt creëren, is dit een enorme stimulans om eraan te beginnen en deze opbergmanden bij te laten dragen aan de uitstraling van je interieur.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Opbergbakken

Na een flinke schoonmaak blijven de kleine rommeltjes vaak een probleem van alledag. Iedereen kent deze rommeltjes wel in huis. Denk bijvoorbeeld aan post, sleutelbossen en bonnetjes. Naast het sorteren en wegdoen van deze rommeltjes, geeft het bij elkaar houden ervan ook een boost aan je woning. Om opruimen toch enigszins 'leuk' te maken, komt de juiste hulp daarbij goed van pas. Zo doen mooie opbergbakken en rekken wonderen. Op het aanrecht, in de hal of juist op je bureau bieden zowel opbergbakken als rekken de ultieme uitkomst om spullen een vaste plek in de ruimte te geven en je omgeving netjes te houden. De keuze is reuze waardoor er voor eenieder en elke woonstijl een geschikte opbergbak te vinden is.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Kleurentrends in de stijl van Opgeruimd staat netjes

Opgeruimde ruimtes zorgen voor een rustgevende uitstraling. Om dit te versterken en deze ruimtes een serene look te geven, kan kleur aanbrengen een goed idee zijn. Maar voor welke kleur(en) kies je dan? Met de kleur roze ontstaat harmonie terwijl de kleur goud juist de rust in huis versterkt. Het geheel maak je minder zoetsappig door met donkere tinten als accenten te werken. Bij te veel contrasten in licht en donker ontstaat drukte in huis waardoor een ruimte al snel rommelig oogt. Probeer daarom met de kleuren dicht bij elkaar te zitten om een opgeruimde look in huis te bevorderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Opgeruimd staat netjes? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.