Thonet fauteuils

De fauteuils van Thonet zijn allemaal voortgekomen uit liefde voor ambacht en passie voor innovatie. Deze zijn terug te zien in de verschillende ontwerpen, de hiervoor gekozen materialen en natuurlijk de ontwerpers achter deze fauteuils. Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en is sinds de oprichting in 1819 op zoek naar innovatie. Zo brak het bedrijf onder andere door met de fauteuils met stalen frame waar de S533 fauteuil en de S35 fauteuil bijvoorbeeld op geïnspireerd zijn. In de fauteuilcollectie vind je fauteuils met en zonder en fauteuils voor binnen en buiten. De 119 F fauteuil is onze favoriet. Voor het ontwerpen van deze fauteuil deden ze uitgebreid onderzoek naar materiaal en verhoudingen met deze kanjer als resultaat.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-10 van 10 producten Sorteren op 1-10 van 10 producten Terug naar boven

Een innovatief familiebedrijf: Thonet

Thonet werd in 1819 opgericht door Michael Thonet en is een van de oudste familiebedrijven ter wereld in de meubelindustrie. Dit Duitse bedrijf is altijd op zoek naar innovatie en heeft samen met Duitse en andere internationale ontwerpers heel wat revolutionaire meubels voortgebracht. Thonet brak in 1859 door met een legendarische stoel die ook wel als de nummer 14 of de Weense koffiehuisstoel bekend en slaagde er daarna ook in de iconische sledestoelen van staalbuis te ontwikkelen. Thonet streeft ernaar meubels te ontwikkelen die veelzijdig zijn en een leven lang meegaan. Daarom worden de ontwerpen en materialen met behulp van de nieuwste vormen van technologie uitvoerig getest op kwaliteit en duurzaamheid. Thonet draagt dan ook met volle trots het Green Globe-certificaat en keurmerk.

Thonet en duurzame fauteuils

Thonet is het eerste bedrijf binnen de meubelindustrie die het Green Globe-certificaat en keurmerk heeft mogen ontvangen. Het is een internationaal keurmerk dat niet alleen hoge eisen stelt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, maar ook kijkt naar economische en maatschappelijke factoren binnen het bedrijf. Bij Thonet streven ze naar een perfecte balans tussen de bescherming van het milieu, verantwoord ondernemen en economische groei. Zo zijn ze altijd op zoek naar vernieuwing binnen het bedrijf. Thonet werkt uitsluitend op groene stroom en test alle materialen uitgebreid op recyclebaarheid, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid voordat de materialen gebruikt worden voor productie. Hierdoor gaan de producten van Thonet erg lang mee en houden ze de ecologische voetafdruk klein. Dat geldt ook voor de fauteuils van dit merk.

Thonet bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Thonet. Dat betekent dat wij alle fauteuils van Thonet kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.