Thonet stoelen

De keuze is reuze in de collectie stoelen van het Duitse familiebedrijf Thonet. De collectie van Thonet bestaat uit tijdloze klassiekers en jonge, moderne stoelen die geïnspireerd zijn op de ontwerpen uit de Bauhaustijd. De periode waarin legendes als Mart Stam en Marcel Breuer aan de ontwerptafels zaten. Thonet staat vooral bekend om de sledestoel die je ook veelvuldig terug ziet komen. En met de Marcel Breuer stoelen, zoals de Thonet S32 stoel, heb je nu ook een prachtige sledestoel. Een goed voorbeeld van een stoel die geïnspireerd is op vroegere tijden is de 404 stoel van Stefan Diez. Diez haalde zijn inspiratie voor deze stoel niet alleen uit de vormen, maar vooral uit de technieken die Thonet zo groot heeft gemaakt met een prachtige, eigentijdse stoel als resultaat

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-31 van 31 producten Sorteren op 1-31 van 31 producten Terug naar boven

Thonet en nummer 14 stoel

Thonet is één van de oudste familiebedrijven ter wereld die actief is in de meubelindustrie en toch allesbehalve ouderwets en stoffig. Dit Duitse bedrijf is altijd op zoek naar innovatie en heeft samen met Duitse en andere internationale ontwerpers heel wat revolutionaire meubels voortgebracht zoals de beroemde nummer 14. De beroemde nummer 14, of ook wel de Weense koffiehuisstoel, is een stoel die je tot op de dag van vandaag nog overal tegenkomt. De techniek achter deze stoel is uitgevonden door oprichter Michael Thonet en maakte het mogelijk om massief hout te buigen. Het maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk en zorgde ervoor dat Thonet in één klap op de kaart stond. Inmiddels zijn er talloze variaties van deze stoel verkrijgbaar zoals de 214 K stoel die je ook prima als eetkamerstoel kunt gebruiken of wat dacht je van de Thonet kinderstoel?

Bauhausstijl en stoelen van Thonet

Bij Thonet zijn er twee materialen die je veelvuldig terugziet komen. Eén daarvan is duurzaam, massief hout en het andere materiaal is staalbuis. Een veelzijdig materiaal dat revolutionair was voor de meubelindustrie en ontzettend belangrijk is geweest tijdens de Bauhausperiode waarin architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer veelvuldig gebruik van maakten. Het belangrijkste en meest iconische ontwerp uit deze periode is de sledestoel. Vandaar dat je deze Bauhausstoel regelmatig terug ziet komen in de stoelencollectie van Thonet. Er zijn veel variaties zoals de klassieke de S64 stoel met armleuningen en de S40 tuinstoel Iroko met chroom onderstel voor in de tuin. Zo is er altijd een stijlvolle sledestoel die bij jou en je interieur past.

Thonet: pionier in duurzaamheid

Thonet is het eerste bedrijf binnen de meubelindustrie die het Green Globe-certificaat en keurmerk heeft mogen ontvangen. Het is een internationaal keurmerk dat niet alleen hoge eisen stelt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, maar ook kijkt naar economische en maatschappelijke factoren binnen het bedrijf. Bij Thonet streven ze naar een perfecte balans tussen de bescherming van het milieu, verantwoord ondernemen en economische groei. Zo zijn ze altijd op zoek naar vernieuwing binnen het bedrijf. Thonet werkt uitsluitend op groene stroom en test alle materialen uitgebreid op recyclebaarheid, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid voordat de materialen gebruikt worden voor productie van bijvoorbeeld stoelen. Hierdoor gaan de producten van Thonet erg lang mee en houden ze de ecologische voetafdruk klein.

Thonet stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Thonet. Dat betekent dat wij alle stoelen van Thonet kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.