Ontwerpen van Secto Design

Designlabel Secto Design begon in de jaren 90 als meubelproducent. Hun meubels werden op ambachtelijke wijze gemaakt van Scandinavisch hout. Omdat klanten moeite hadden om bijpassende lampen te vinden bij de houten meubels stak ontwerper Seppo Koho zijn handen uit de mouwen en ging aan de slag met berkenhout om een lamp te creëren. Het resultaat: de inmiddels klassieke Secto Design Secto hanglamp, die nog steeds een leidraad vormt in de collectie. Sinds 2000 focust Secto Design zich alleen nog maar op verlichting. Na de Secto collectie hebben ze verschillende series uitgebracht, zoals de Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owalo, en de meest recente: de spiraalvormige Aspiro collectie.

Finse klasse

Als je fan bent van Scandinavische materialen, dan ben je bij de Secto Design Secto familie aan het juiste adres. Zij maken gebruik van 100% Fins berkenhout, dat in het midden van Finland wordt geproduceerd. Omdat de productie van de Secto Design Secto lampen ook in Finland zelf plaatsvindt, hoeft het hout maar een korte afstand af te leggen van bos naar werkplaats. Het geweldige vakmanschap zie je terug in elke Secto Design Secto lamp, bijvoorbeeld in de Secto 4230 wandlamp 60cm en zijn staande broertje de Secto 4220 tafellamp. Elk latje wordt met de hand bevestigd aan de gebogen basis. Zoek je een hanglamp met wauw-factor? Dan is de Secto Design Secto 4201 hanglamp 45cm iets voor jou. Hang meerdere exemplaren van deze lamp op een rijtje, en het effect is fenomenaal.

Natuurlijke kleuren

De lampen van de Secto Design Secto collectie stralen allemaal een natuurlijke sfeer uit. Dit komt door het gebruik van natuurlijk materiaal en rustige kleuren. Secto Design Secto lampen zijn verkrijgbaar in vier variaties: natuurlijk berken, wit gelamineerd, zwart gelamineerd en walnootfineer. Er is dus altijd een kleur of materiaal dat in je interieur past. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Secto 4210 vloerlamp? Alleen al door zijn vorm en kleur is deze Secto Design Secto lamp een opvallende verschijning. De Secto Design Secto 4231 wandlamp 45cm heeft door zijn kleurgebruik een rustgevend effect. Wanneer je deze lamp in je gang of slaapkamer ophangt, straalt hij een kalmerend licht uit. Dat worden ontspannen avonden.

Secto Design bij Flinders

Flinders is officieel dealer van de Secto Design Secto serie. Dat betekent dat wij elke Secto Design Secto lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Secto design en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een lamp uit de Secto Design Secto collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.