De namen achter Nemo

Het Italiaanse designlabel Nemo is in 1993 opgericht door de heren Franco Cassina en Carlo Forcolini. Het prachtige designmerk is voortgekomen uit de behoefte aan projecten waar Cassina en Forcolini innovatie konden combineren met traditioneel Italiaans design. De lampen en verlichting van Nemo voldoen ruimschoots aan deze eisen! Door de nieuwste technieken samen te laten gaan met klassieke elegantie, heeft Nemo inmiddels een gigantisch assortiment aan verlichting. Binnen deze collectie mogen de diverse Nemo wandlampen niet ontbreken. Eén ding is zeker: aan de behoefte van de heren Cassina en Forcolini is voldaan!

Maanlicht

Luna is niet alleen een naam, maar betekent ook maan. De Nemo Luna wandlamp doet zijn naam hier eer aan. Deze lamp heeft een vorm van een maan en neemt je zo direct mee de ruimte in. Als wandlamp is deze lamp ideaal voor vergaderruimtes, kantoren en ontvangstruimtes, maar ook in huis kan je deze lamp perfect ophangen. De Luna wandlamp is van wit geblazen glas met een transparante rand. Dit maakt de lamp ideaal voor ontvangstruimtes, vergaderruimtes en kantoren.

Nemo wandlampen: vanuit een andere hoek

Een bijzondere invalshoek en net iets anders dan normaal moet Charlotte Perriand hebben gedacht. Zij heeft de Nemo Potence Pivotante wandlamp ontworpen. Als je goed kijkt zie je dat deze wandlamp de vervanger is van de plafondlamp. Door de constructie van de wandlamp hoeft er niet meer in het plafond geboord te worden en kan er toch een hele ruimte verlicht worden. Verlicht je je woning graag in meerdere hoeken? Dan kan de Nemo Lampe de Marseille wandlamp helemaal aan jouw wensen voldoen. Hij geeft namelijk licht aan twee kanten. Deze lamp is zeer functioneel doordat de arm meerdere scharnierpunten heeft. Zo kan je het licht draaien naar de plek die jij voor ogen hebt. Een kleinere variant van deze wandlamp is de Nemo Lampe de Marseille Mini wandlamp. Ook deze lamp kan je draaien naar jouw smaak.

Nemo wandlampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Nemo. Dat betekent dat wij alle Nemo wandlampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Nemo wandlampen en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Nemo wandlamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.