Louis Poulsen design

Voor het complete verhaal achter Louis Poulsen gaan we terug naar het eind van de negentiende eeuw. In 1874 startte Ludvig R. Poulsen een bedrijfje in de import van wijn. Dit bleek al gauw geen succes. Daarom besloot hij na vier jaar ermee te stoppen. Toch was hij een echte ondernemer en begon daarom een nieuw bedrijf: een gereedschapswinkel. Hiervoor schakelde hij zijn neefje Louis Poulsen in. Niet veel later werd zijn naam verbonden aan dit verlichtingsmerk die in 1924 van de grond kwam. In dat jaar kwam een samenwerking tot stand met topontwerper Poul Henningsen. Hij is verantwoordelijk voor de allereerste, wereldberoemde lamp van dit verlichtingsmerk. We hebben het dan over de PH-lamp. Kenmerkend voor de lampen van Louis Poulsen is toch wel functie, comfort en ambiance. Inmiddels is Louis Poulsen uitgegroeid tot een prachtig merk in de designwereld.

Schitterende Louis Poulsen Wohlert hanglampen

De kap van deze lampen is gemaakt van opaalglas en door de opening aan de onderkant heb je gericht licht dat naar beneden schijnt. Het grootste exemplaar uit deze lampenserie is de Louis Poulsen Wohlert hanglamp 40. Deze lamp kun je een mooie plek geven in je woonkamer, hal of slaapkamer. Een andere ruimte is ook mogelijk, want door het minimalistische design voelt deze lamp zich in vrijwel elke ruimte thuis. De Louis Poulsen Wohlert hanglamp 35 kun je dimmen tot de hoeveelheid licht die je nodig hebt. Deze collectie lampen is vernoemd naar de ontwerper van deze serie: Vilhelm Wohlert.

Louis Poulsen Wohlert bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij elk product uit de Louis Poulsen Wohlert serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.