Louis Poulsen bestaat 150 jaar

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Designlabel Louis Poulsen creëert tijdloze producten die van hoogwaardige kwaliteit zijn en uitzonderlijk licht verspreiden. Het Deense merk is opgericht in 1874 en viert dit jaar haar 150-jarig bestaan met onder andere een verjaardagseditie van de bekende PH 5 en AJ Mini lampen. Naast deze feestelijke mijlpaal vertellen we je nog veel meer over dit merk.

inspiratiefoto met

150-jarig jubileum van Louis Poulsen met verjaardagsedities

Om de verjaardag van Louis Poulsen te vieren, kon de hiervoor speciaal in het leven geroepen Anniversary Collection niet uitblijven. De iconische PH 5 hanglamp en AJ Mini tafellamp zijn in een opvallend mooi jasje gestoken. De lichtroze tint kleurt de binnenkant van beide designlampen terwijl de buitenkant een matte afwerking in de kleur wit heeft. Zonder twijfel vormen de messing details de speciale finishing touch.

inspiratiefoto met

In de spotlight: ontwerper Poul Henningsen en de PH collectie

Poul Henningsen ging naast architect, journalist en schrijver door het leven als een wereldberoemde Deense ontwerper die enorm veel invloed had op de wereld van verlichting. Hij wordt ook wel gezien als de oorspronkelijke meester in het creëren van uitzonderlijk licht. Tot op de dag van vandaag geeft Louis Poulsen tientallen iconische lampen uit die door niemand minder dan Poul zijn ontworpen. De klassieke PH collectie is daar een perfect voorbeeld van.

inspiratiefoto met

Voor de lichtfilosofie van Louis Poulsen en het verhaal achter de PH collectie gaan we terug naar het jaar 1926. Dat was het jaar waarin Poul het systeem voor de PH lamp bedacht. Deze bestaat uit een aantal wiskundige principes die de basis vormen voor deze klassieke ontwerpen met uitzonderlijk licht. Op basis van dit systeem werden als eerst de iconische lampen met drie kappen gelanceerd die we kennen als de PH 5 lampen. Door het grote succes volgden daarna nog veel meer variaties op basis van dezelfde principes waardoor de PH collectie ondertussen heel wat hang-, tafel-, wand- en vloerlampen kent.

inspiratiefoto met

Kwaliteit en ambacht staan hoog in het vaandel bij Louis Poulsen

De lampen van Louis Poulsen worden door een team vakmensen geproduceerd die gebruikmaken van hoogwaardige materialen om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Dat sluit perfect aan op hun filosofie: designlampen ontwerpen die jarenlang meegaan én ongeëvenaard licht bieden. De Artichoke lamp is het ultieme voorbeeld hiervan en typeert zich door de complexe structuur van allerlei 'blaadjes' waardoor het licht op een bijzonder zachte en diffuse manier wordt verspreid.

inspiratiefoto met

Meer over het designmerk Louis Poulsen

Louis Poulsen heeft een heel duidelijke missie: ze beschouwen licht als het materiaal waarmee ze aan de slag gaan. Het materiaal kunnen ze op zo'n manier vormen zodat er balans ontstaat tussen bijvoorbeeld licht en donker en vorm en functie. Met die balans in het achterhoofd maakt Louis Poulsen uitzonderlijke verlichting die ruimtes echt transformeert tot sfeervolle plekken. Dat verklaart direct waarom de ontwerpen van dit merk licht letterlijk vormgeven. De vorm van het licht bepaalt dus de ruimte en dat betekent dat dat de lampen op een harmonieuze manier erin opgaan. Eén ding is zeker: met een van deze lampen van Louis Poulsen creëer je binnen no-time een aangename sfeer in huis.Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over Louis Poulsen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.