Naar boven

Design van Louis Poulsen

Louis Poulsen is een Deens merk dat al in 1874 is opgericht. De Scandinavische ontwerptraditie waarin vorm de functie volgt, zit diep in het merk verankerd. Zo heeft ieder detail in de ontwerpen een doel. De producten zijn erop afgestemd om het ritme van het daglicht te volgen en te ondersteunen. De sfeer die het licht van het ontwerp uiteindelijk zal geven is een belangrijk onderdeel in het ontwerpproces. De producten zijn van hoge kwaliteit aangezien het merk gelooft in gepassioneerd vakmanschap. Ook uit de keuze van ontwerpers met wie ze nauw samenwerken spreekt kwaliteit. Op de lijst met namen waar het bedrijf mee heeft samengewerkt vind je oude helden zoals Arne Jacobsen en talenten van nu zoals Nendo. Dit maakt Louis Poulsen tot een van de belangrijkste hedendaagse leveranciers wereldwijd.

Sfeervolle Patera hanglampen van Louis Poulsen

De Deense ontwerper van deze collectie zegt dat hij door de donkere Deense winters waar hij mee is opgegroeid een voorkeur heeft ontwikkeld voor wam licht, zoals kaarsen of een haardvuur. Daarom vindt hij het belangrijk dat naast het feit dat de lamp zelf mooi is, hij vooral de ruimte waarin hij schijnt mooi maakt en de mensen een comfortabel gevoel geeft. Het gaat dus om sfeer creëren. Dat de lamp bijdraagt aan een prettige ervaring voor de mensen die gebruikmaken van de ruimte. Dit kan in kleine details zitten. Zo zit de Patera hanglamp small wit op zo’n manier in elkaar dat je nooit recht in de lichtbron zal kijken. Met deze lampen heb je dus nooit flikkerende sterretjes in je gezichtsveld, maar enkel warm licht om bij te ontspannen.

Louis Poulsen Patera bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij alle lampen uit de Louis Poulsen Patera collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.