LE KLINT The Lantern

Ogenschijnlijk simpele lampen die precies de juiste snaar raken, dat zijn de LE KLINT The Lantern lampen. De lampen hebben een rijke geschiedenis, net als het LE KLINT merk. Zoals bij veel LE KLINT lampen, is ook hier de kenmerkende Plica techniek gebruikt. Lampen die deze techniek hebben worden inmiddels door een team van speciaal opgeleide ‘Pleating Technicians’ in elkaar gezet. Niemand anders dan LE KLINT kan deze techniek gebruiken. Het vakmanschap wat bij LE KLINT vooraan staat komt dan ook mooi naar voren in de The Lantern 101 hanglamp small. Van de vouwen in het papier tot de net-niet ronde vorm, alles klopt. Met een LE KLINT The Lantern lamp voeg je een stuk klassiek design toe aan je interieur.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-2 van 2 producten Sorteren op 1-2 van 2 producten Terug naar boven

LE KLINT: een tijdloos familiemerk

Het Deense merk LE KLINT is begonnen als familiebedrijf. Architect en ingenieur P.V. Jensen-Klint ontwierp in het begin van de twintigste eeuw de eerste LE KLINT lamp met de Plica techniek. In 1943 richtte zijn zoon, Tage Klint, het Deense LE KLINT op. In de decennia daarna is het merk door betrokkenheid van Kaare Klint en Esben Klint in de familie gebleven. Vandaag de dag is LE KLINT een iconisch Deens designmerk. Het merk is zelfs leverancier van het Koninklijke Deense Hof. Door met een team van vernieuwende designers samen te werken zorgt LE KLINT ervoor dat ze ook in de 21ste eeuw relevant blijven. Daarnaast bevatten de LE KLINT ontwerpen een bepaalde tijdloosheid, waardoor ze nooit uit de mode zullen raken.

LE KLINT The Lantern

Niet alleen het merk LE KLINT kent een rijke geschiedenis, de The Lantern familie ook. De eerste The Lantern lamp is namelijk al in 1944 ontworpen. De lamp is ontworpen door Kaare Klint. De The Lantern lampen, ook wel de LE KLINT 101, is dus een van de oudste LE KLINT modellen. Toch is de lamp tientallen jaren later nog hartstikke relevant. De The Lantern is een van de meest gedetailleerde lampen van het LE KLINT merk. Ook in 1944 dachten de ontwerpers van LE KLINT al goed na over hun lampen. Zo blijkt uit de The Lantern 101 hanglamp medium. Door de omheinde vorm verdeeld het licht zich namelijk erg prettig over de gehele ruimte. Zo zijn de The Lantern lampen perfect voor in de eet-, woon- of zitkamer.

LE KLINT The Lantern bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle The The Lantern lampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.