LE KLINT Swirl

De LE KLINT Swirl lampen zullen het goed doen in ieder interieur. Door de natuurlijke, organische ‘swirl’ die in de lampen verwerkt is oogt de LE KLINT Swirl familie uiterst elegant. De lampen zijn ontworpen door Øivind Slaatto. Slaatto wilde dat de hoge kwaliteit van het vakmanschap van LE KLINT duidelijk zichtbaar zou zijn in de lampen. Dit is hem dubbel en dwars gelukt. Het ogenschijnlijk simpele maar eigenlijk complexe design van de lamp maakt duidelijk dat het er een van het Deense LE KLINT is. De Swirl lijkt moeiteloos te draaien. Neem bijvoorbeeld de Swirl 1 hanglamp medium; de lamp lijkt zijn vorm zonder moeite aan te nemen. Ontwerper Slaatto is dan ook goed geslaagd en heeft een eigentijdse, maar toch tijdloze lamp weten neer te zetten.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-7 van 7 producten Sorteren op 1-7 van 7 producten Terug naar boven

LE KLINT: vroeger en nu

De eerste LE KLINT lamp is al bijna een eeuw oud. Toch is de techniek die toen is toegepast nog steeds helemaal van nu. Architect en ingenieur P.V. Jensen-Klint heeft destijds de Plica techniek ontwikkeld. Inmiddels wordt er een heel team van ‘Pleating Technicians’ speciaal opgeleid om deze Plica techniek vakkundig te gebruiken. Deze innovatie is kenmerkend voor alle designlampen van LE KLINT. Het Deense merk waardeert hun geschiedenis, maar blijft vernieuwen door met jonge designers samen te werken. Zo ook Øivind Slaatto, ontwerper van de Swirl lampen. Slaatto is al sinds zijn afstuderen in 2008 bezig met de Swirl lampen en heeft deze pas op de markt gebracht toen ze nagenoeg perfect waren. Zo garandeert LE KLINT de beste kwaliteit.

Een oneindige LE KLINT Swirl

De ontwerper van de Swirl lampen, Øivind Slaatto, heeft zich bij het ontwerpen van deze serie hoofdzakelijk laten inspireren door twee dingen. Slaatto is namelijk dol op slakken en hun slakkenhuizen, en op fractalen. Een fractal is een figuur die bestaat uit delen die dezelfde vorm hebben als de fractal. In combinatie met de constructie van een slakkenhuis zorgt dit voor de Swirl als uitkomst. Deze inspiratie is duidelijk terug te zien in lampen als de Swirl 2 hanglamp small en Swirl 3 hanglamp large. Vanuit welke hoek je ook kijkt, de Swirl gaat altijd door. Elke ruimte waar de Swirl hangt zal nét een stukje mooier worden. Een tijdloze swirl voor een tijdloze lamp, die nooit zal vervelen.

LE KLINT Swirl bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle Swirl lampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.