LE KLINT hanglampen

De hanglampen van LE KLINT herken je meteen. Door de opvallende, kenmerkende LE KLINT technieken zijn de hanglampen zonder twijfel van hun hand. Neem bijvoorbeeld de The Bouquet Single hanglamp. Deze lamp is gemaakt van papier dat met de hand wordt gevouwen. Dit is een typische LE KLINT techniek die nergens anders wordt gebruikt. Of neem de Swirl 1 hanglamp medium. De letterlijke ‘swirl’ die in deze lamp zit, is een design van ontwerper Øivind Slaatto. Hij heeft deze lampen exclusief voor LE KLINT ontworpen. Vanwege de brede collectie van hanglampen van LE KLINT is er altijd wel eentje die in jouw interieur en bij jouw visie past. Heb jij al een favoriete hanglamp van LE KLINT op het oog?

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-31 van 31 producten Sorteren op 1-31 van 31 producten Terug naar boven

LE KLINT: hanglampen met traditie en vernieuwing

Het merk LE KLINT is aan het begin van de vorige eeuw ontstaan toen architect en uitvinder P.V. Jensen-Klint de allereerste lamp ontwierp. In 1943 is LE KLINT officieel opgericht door Tage Klint. Een echt familiebedrijf dus. Vanaf dit allereerste begin staat het Deense designmerk al bekend om het uitmuntende vakmanschap dat in alle lampen zit. Een LE KLINT lamp gaat dan ook een behoorlijke tijd mee. Vandaag de dag zijn de designs van LE KLINT een mix tussen traditie en nieuwe impulsen. Alhoewel de rijke geschiedenis van het merk belangrijk is voor LE KLINT, werkt het Deense merk samen met jonge, vernieuwende ontwerpers. Op deze manier is LE KLINT bijzonder door de traditie van het merk, maar blijft het merk ook eigentijds. Het beste van twee werelden.

Eeuwenoude techniek voor LE KLINT hanglampen

De allereerste LE KLINT lamp die gemaakt is in het begin van de twintigste eeuw was tevens de eerste lamp met de gevouwen papiertechniek die nu nog steeds kenmerkend is voor het merk. Het ging hier weliswaar niet om een hanglamp, maar ook in de huidige collectie hanglampen wordt deze techniek nog steeds veel gebruikt. Neem bijvoorbeeld de Caleo Original hanglamp van LE KLINT. Bij deze lamp is de vouwtechniek in een nieuw jasje gestoken. Door de zwarte details die op de lamp voorkomen, is de lamp helemaal van nu. Dit ontwerp is dan ook nu al een tijdloze graag geziene gast. De hanglamp is een van de vele voorbeelden waarin LE KLINT traditie met nieuwe trends verbindt.

LE KLINT hanglampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle hanglampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.