Kinderkamertrend: een Scandinavische kinderkamer

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
In de Scandinavische kinderkamertrend zien we vooral kleuren met een vergrijsde ondertoon, natuurlijke materialen als licht hout, wol en katoen en ontwerpen die minimalistisch in hun vorm zijn. De meubels voor de kinder- en babykamer zijn heel functioneel en brengen rust aan in deze ruimte. Door met thema's in kleuren of vormen te werken, breng je meer persoonlijkheid aan in een ruimte en zorg je voor een geheel dat goed bij elkaar past. Om de Scandinavische kinderkamer wat extra warmte te geven, kun je kiezen voor een passend vloerkleed en enkele accessoires om het totaalplaatje compleet te maken.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze kinderkamertrend

Om een kinderkamer onder te dompelen in Scandinavische sferen kun je kiezen voor natuurlijke en vaak met de handgemaakte materialen als hout, wol en katoen. De producten die perfect in de Scandinavische kinderkamertrend passen, hebben vooral neutrale en zachte kleuren. Om wel wat speelse details eraan toe te voegen, kom je prints tegen die rust uitstralen en onopvallend zijn. Deze trend leent zich perfect voor specifiek de babykamer, want je creëert zo een prikkelarme omgeving die de perfecte basis vormt voor een baby.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de Scandinavische kinderkamertrend? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.