Woonstijl Scandinavisch

On posted by Willemijn van Riel in Woonstijlen

Een Scandinavisch interieur herken je aan een rustgevende sfeer, vergrijsde tinten en minimalistische vormen. We zien strakke en geometrische vormen die we combineren met toegankelijke (pastel)kleuren. Natuurlijke materialen als licht hout, wol en katoen ondersteunen de Scandinavische woonstijl: elk van deze materialen straalt een mooie, toegankelijke en rustige sfeer uit. Een Scandinavische woonruimte oogt licht, straalt eenvoud uit en is vooral tijdloos waardoor het een stijl is die goed te combineren is met bijvoorbeeld de landelijke woonstijl. Zo leg je meer de nadruk op de huiselijke sfeer.

Shop de woonstijl Scandinavisch

De producten in een Scandinavisch interieur stralen rust uit, hebben vooral lichte kleuren en bevatten vaak natuurlijke materialen. Dit zijn ook direct drie belangrijke kenmerken van de Scandinavische woonstijl waardoor je deze op vrij eenvoudige wijze kunt toepassen in je eigen woning. Creëer een mix van ingetogen ontwerpen, geometrische dessins en rechte vormen die deze productselectie ook laat zien. Door een vloerkleed, kussen of plaid toe te voegen, geef je een Scandinavische woonruimte net wat meer warmte.

Scandinavische woonstijl vs. kenmerkende kleuren

Kenmerkend voor de kleuren in deze woonstijl is met name dat ze heel dichtbij elkaar liggen. De pasteltinten hebben een vergrijsd karakter waardoor ze niet direct je aandacht opeisen en je ze perfect kunt combineren met elkaar. De kleur wit vormt een belangrijke basis in de Scandinavische woonstijl. Je geeft dit net wat meer uitstraling door een of meerdere pastelkleuren toe te voegen. We hebben een vijftal kleuren voor je geselecteerd die deze woonstijl perfect illustreren.

Meer inspiratie voor Scandinavisch wonen

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Merken met Scandinavisch design

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woonstijl Scandinavisch? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Wil je alle woonstijlen in één overzicht zien? Je vindt ze op deze pagina. Benieuwd naar andere design interieurs? Bekijk hier onze laatste binnenkijkers.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.