Spectrum Tangled

De Tangled collectie van Spectrum is in 2015 ontworpen door Carolina Wilcke. Voor deze serie heeft zij zich laten inspireren door de stalen raamkozijnen die gebruikt werden voor in industriële gebouwen. Wilcke is in 2009 afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en is tevens goudsmid. Het blijkt een ijzersterke combinatie te zijn dat goed terug te zien is in deze collectie designmeubels. Experimenten met staal en constructie hebben geleid tot een prachtige serie die zowel stoer als elegant is. Hierdoor passen de producten van de Tangled serie voor Spectrum in vrijwel iedere woonstijl en ruimte. Zowel in woonruimtes als in openbare ruimtes. Het eenvoudig ogende en open ontwerp maakt de Tangled serie tijdloos waardoor je er jaren van kunt genieten.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-6 van 6 producten Sorteren op 1-6 van 6 producten Terug naar boven

Over Spectrum

In de Tweede Wereldoorlog ontstond er een tekort aan grondstoffen waardoor weverij De Ploeg bijna zijn deuren moest sluiten. Directeur Piet Blijenburg besloot daarom in 1941 ‘t Spectrum op te richten om zo zijn weverij en personeel van de ondergang te redden. Met het overgebleven materiaal maakten zij meubels en woonaccessoires. Grote namen kwamen aan boord zoals Martin Visser, Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys en Benno Premsela. Daarnaast werd Gerrit Rietveld benoemd tot ontwerper en lid van de beoordelingscommissie van de collectie. Het merk groeide hard en werd populair binnen de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum staat inmiddels al 75 jaar voor het creëren van duurzame meubels en woonaccessoires met een toekomstwaarde. Met een nieuwe generatie ontwerpers met onder andere Carolina Wilcke aan het roer en met een liefde voor oorspronkelijke vorm, duurzaamheid en Dutch design, is Spectrum nu relevanter dan ooit.

Tangled meubels van Spectrum: grafisch, elegant en functioneel

Ontwerper Carolina Wilcke haalt haar inspiratie uit architectuur en kunst en dat is goed terug te zien in de Tangled serie. De serie onderscheidt zich in grafische lijnen, elegantie en functionaliteit en verbindt zich daarmee direct aan Spectrum. Een goed voorbeeld hiervan is de Tangled salontafel. Deze salontafel is een salontafel en bijzettafel in één. De bijzettafel zit door middel van een rails en wieltjes vast aan de salontafel en is hierdoor van links naar rechts te bewegen. Deze ingenieuze bevinding zorgt ervoor dat je de tafel naar smaak en situatie aan kan passen en er nooit op uitgekeken raakt. Deze is perfect te combineren met de Tangled bijzettafel. Een ander bijzonder ontwerp is het Tangled dressoir. Dit dressoir heeft de perfecte esthetische verhoudingen en laat de enorme toewijding en details in Wilcke’s werk zien. Het dressoir is slank, elegant en lijkt haast in de lucht te zweven. Het maakt dit dressoir tot een ware eyecatcher die aanwezig is en niet overheerst. Een ontwerp dat zowel in een woonruimte als in een winkelruimte past is de Tangled vitrinekast. Deze luxe en elegante kast is het perfecte ontwerp om de meest bijzondere items in te presenteren.

Spectrum Tangled bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Spectrum. Dat betekent dat wij alle producten uit de Spectrum Tangled collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.