Spectrum stoelen

In de collectie van Spectrum vind je een hele hoop verschillende stoelen. Ze verschillen in materiaal, kleur en stijl. Zo ziet de SE 05 eetkamerstoel van Martin Visser er ambachtelijk, natuurlijk en huiselijk uit en lijkt de SE 69 eetkamerstoel van dezelfde ontwerper net uit de toekomst te komen. Er zijn ook stoelen die geen tijd kennen en het altijd goed doen zoals de SE 06 eetkamerstoel en de SE 07 eetkamerstoel. Deze hebben allebei een licht en tijdloos karakter die je met iedere ruimte en ieder interieur kunt combineren. Wissel de stoelen af, maak te gekke combinaties en gebruik een kunstzinnige Rietveld stoel als eyecatcher. Het maakt niet uit welke interieurstijl je aanhoudt, met de stoelen van Spectrum kun je werkelijk alle kanten op.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-5 van 5 producten Sorteren op 1-5 van 5 producten Terug naar boven

Over Spectrum

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ontstond er bij weverij De Ploeg een tekort aan grondstoffen. Om de fabriek en zijn personeel van de ondergang te redden, besloot directeur Piet Blijenburg in 1941 ‘t Spectrum op te richten wat later Spectrum zou heten. Van de overgebleven materialen die uit houtstukken en biezen bestonden, maakten ze meubels en accessoires. Gerrit Rietveld werd door de directeur benoemd tot lid van de beoordelingscommissie van de collectie en sindsdien ging het hard. Grote namen als Martin Visser, Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys en Benno Premsela worden binnengehaald en de populariteit van het merk groeit binnen de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum staat inmiddels al 75 jaar voor het creëren van meubels met een toekomstwaarde en is dankzij trends met het oog op duurzaamheid en Dutch design nu populairder dan ooit. 

Eigentijdse stoelen van Spectrum

Het komt zelden voor dat je op kunst mag gaan zitten, maar in de collectie van Spectrum vind je een aantal stoelen die je gerust kunstwerken mag noemen. Zo zijn de Berlijnse stoel links en de Berlijnse stoel rechts echte avant-gardische kunstwerken. Rietveld ontwierp de stoelen in 1923 voor de Juryfreie Kunstschau in Berlijn. Deze stoelen zijn naast de roodblauwe stoel één van de meest bekende stoelen die hij ooit heeft mogen ontwerpen. Het iconische lijnenspel vertegenwoordigt de basisprincipes van Rietveld en De Stijl waar hij zich in 1919 bij aansloot. Een ander bijzonder paar dat benoemd mag worden, zijn de Steltman stoelen. De Steltman stoel links en de Steltman stoel rechts zijn in 1963 door Rietveld in opdracht ontworpen voor de verbouwing en herinrichting van de Haagse juwelier en hofleverancier Steltman. Deze stoelen zijn gespiegeld en stonden voor een vitrine met sieraden en trouwringen. Hierdoor kregen deze stoelen ook een symbolische betekenis. Twee aparte, tegengestelden die samen een eenheid vormen.

Spectrum stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Spectrum. Dat betekent dat wij alle Spectrum stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.