Zo oud als de weg naar Rome: Carl Hansen

In 1908 begon Carl Hansen een meubelmakerij in het plaatsje Odense in Denemarken. Inmiddels is Knud Erik Hansen alweer de derde generatie (en eigenaar) van het familiebedrijf. Carl Hansen & Søn is een feit. Het meubilair wat dagelijks wordt geproduceerd is ontworpen door toonaangevende Deense ontwerpers uit de jaren 1930 tot en met 1960. Toch is het ontwerp, de visie en het vakmanschap achter elk meubelstuk nog steeds net zo relevant als toen. Zo kwam er net na de Tweede Wereldoorlog een succesvolle samenwerking tot stand met Hans J. Wegner. Hij heeft talloze klassiekers ontworpen voor dit merk. De combinatie van de nieuwste technologieën en technieken voor houtbewerking zorgt ervoor dat Carl Hansen meubels kan produceren die tot op de dag van vandaag populair zijn. De vakmensen werken allemaal met dezelfde visie waardoor elk houten meubelstuk met hoge kwaliteit de fabriek in Aarup verlaat.

Carl Hansen Embrace meubels: loungen in stijl

De Carl Hansen E015 Embrace fauteuil zit ontzettend lekker door het heerlijk zachte kussen die is inbegrepen bij dit prachtexemplaar. Het kussen is zodanig om het frame gevouwen waardoor hij kan functioneren als rugleuning, zitting en armleuning(en) tegelijk. Dat is handig, toch? Pas maar op hoor, want voor je het weet heb je geen kracht meer om uit deze comfortabele stoel te komen. Om deze stoel nog comfortabeler te maken, kun je het plaatje compleet maken met de bijpassende Carl Hansen E016 Embrace voetenbank. Neem plaats op de fauteuil, leg je voeten op de voetenbank en pak je favoriete boek erbij. Deze stijlvolle exemplaren zijn een ware aanvulling voor je interieur. Voor elk van de meubelstukken van Carl Hansen wordt ontzettend veel aandacht geschonken aan het selecteren van geschikte houtsoorten en de bijbehorende behandeling. Je hebt in elk geval een uniek exemplaar in huis.

Carl Hansen Embrace bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Carl Hansen. Dat betekent dat wij alle producten uit de Carl Hansen Embrace collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.