Carl Hansen BK

De ontwerpen van de Carl Hansen & Søn BK serie stammen al uit het jaar 1959. En dat is te zien. In die jaren vond de brutalismestroming plaats binnen de architectuur. Een stijl die zich kenmerkt door zijn blokachtige, geometrische en herhalende vormen. Niet gek dus dat deze serie is ontworpen door de architect Bodil Kjær. Geïnspireerd door deze stroming creëerden zij meubels met rechte, vierkante lijnen die zo een minimalistische, maar krachtige uitstraling hebben. De meubels zijn duurzaam genoeg om buiten te staan en te gebruiken en mooi genoeg om ook je interieur aan te vullen. Neem de BK12 indoor-outdoor bank. Een mooie strakke bank voor in de tuin of op het balkon. Maar voorzie hem van wat kussens en hij staat ook prefect in de huiskamer.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 12 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-11 van 11 producten Sorteren op 1-11 van 11 producten Terug naar boven

Design van Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn is een Deens familiebedrijf. Al de derde generatie van de familie staat inmiddels aan het hoofd. Er vind dan ook een mooie combinatie van traditie en moderniteit plaats. Aan de ene kant is er focus op het waarborgen van Deense designklassiekers en aan de andere kant is er veel ruimte om het werk van hedendaagse ontwerpers in de collectie op te nemen. Bij alle producten is er veel aandacht voor vakwerk en wordt er enkel gebruikgemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit. De tuinmeubelen van Carl Hansen zijn een voorbeeld van een van de designklassiekers van hoge kwaliteit. Het feit dat er eigenlijk niet gekozen kan worden of deze meubels voor binnen of buiten zijn, geeft aan hoe allround en iconisch de ontwerpen zijn.

Multifunctioneel Carl Hansen & Søn BK design

Als je naar de vormen van deze serie kijkt, zal het je niet verbazen dat de serie ontworpen is door een architect. De architect Bodil Kjær was echter niet bezig met het creëren van sculpturale statements. Liever legde ze de focus op het vinden van functionele, economische en esthetische oplossingen. En dat is zeker terug te zien in deze serie. Het feit dat de meubels zowel voor binnen als buiten geschikt zijn is zeer functioneel en economisch ook nog eens voordelig. Houd je van strakke lijnen met een natuurlijke uitstraling in huis? Dan staat de BK10 indoor-outdoor stoel perfect aan je eettafel. Ben je ook op zoek naar comfortabele stoelen om lang in te tafelen op een mooie zomeravond, dan staat hij ook buiten helemaal goed. Schaf ook het CU BK10 zitkussen aan en je zit helemaal heerlijk, binnen of buiten, dat maakt niet uit.

Carl Hansen & Søn bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Carl Hansen & Søn. Dat betekent dat wij alle producten uit de Carl Hansen & Søn BK serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.