Zo ruim je je huis op

Op gepost door Renée IJzerman in Instructies & Tips

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Hoe fijn is het om elke dag thuis te komen in een geordend huis? Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we drie superhandige opruimtips voor jou die ervoor zorgen dat je meer tijd overhoudt voor de dingen die je écht leuk vindt. Met deze tips breng je binnen no-time orde in de (woon)chaos. Extra handig: we delen ook een aantal favoriete opbergitems die je liever niet achter een berg met rommel laat verdwijnen.


Tip 1: las een grote opruimbeurt in

Hoe minder spullen je hebt, hoe minder je hoeft op te ruimen. Dit vormt de basis van een opgeruimd huis. Plan eens in het half jaar een opruimmoment in, categoriseer je spullen en bedenk of je het nog gaat gebruiken. Om je woning het hele jaar door netjes en opgeruimd te houden, kun je het best elke dag even kort alle zichtbare rommel opruimen op een vaste plek die je voor ogen hebt.

inspiratiefoto met

Tip 2: kies vaste plekken uit

Na een flinke schoonmaak blijft rommel een probleem van alledag. Een berg post en folders, je lievelingsboeken of simpelweg een bos sleutels zijn herkenbare voorbeelden. Bedenk wat handige plekken zijn in je interieur om deze items in op te bergen en zorg ervoor dat je ze daar keer op keer teruglegt.

inspiratiefoto met

Tip 3: zoek een geschikte opberger uit 

Een goede opberger is het halve werk. Bedenk wat voor opberger je voor welk opruimprobleem nodig hebt. Dichte kasten voor spullen die je liever niet in het zicht neerzet, opruimmanden voor een stel van je favoriete tijdschriften en wandplanken waarop je je mooiste woonaccessoires kunt laten zien. Zo is je ‘rommel’ ineens een stijlvol onderdeel van je huis en is opruimen helemaal niet zo vervelend. Wees vooral ook creatief met waar je welke soort opberger voor gebruikt.


Inspiratie om je eigen kast samen te stellen

Voor elke ruimte in of rondom huis is er wel een bijpassende kast om je spullen in op te bergen. Hoe fijn is het om een kast te hebben die helemaal past bij de ruimte? Via deze configurator kun je je eigen kast van String Furniture samenstellen. We laten je hieronder zien hoe je dat bijvoorbeeld kunt doen voor je tuin, werkplek of slaapkamer.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je je huis kunt opruimen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.