Woontrends voor 2022

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Een nieuw jaar staat in het teken van nieuwe woontrends die jou inspiratie voor thuis bieden. We tonen drie opvallende woontrends waar we in 2022 niet omheen kunnen. Van aaibare materialen in combinatie met vrouwelijke lijnen voor een geborgen gevoel tot retro vibes met zandkleuren en streepjes in de hoofdrol tot design met een eigen verhaal dat zich typeert door een excentrieke vormentaal. Een tipje van de sluier: naast deze woontrends voor 2022 gaan er dit jaar veel meer mooie trends de revue passeren én kun je vanaf dinsdag 18 januari het nieuwe trendreport downloaden.

Woontrend 1: aaibare materialen

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

We verlangen steeds meer naar zachtheid door meer verbinding met elkaar en minder hardheid en stress. Dat vertaalt zich in aaibare stoffen die helemaal on trend zijn. Deze trend gaat perfect samen met afgeronde vormen en vrolijke pastelkleuren. De mix van materialen, vormen en kleuren zorgt voor een geborgen en vooral comfortabel gevoel. Het is eigenlijk net alsof de meubels ons letterlijk omarmen. De indrukwekkende texturen, prints vol bloemen en fluffy materialen benadrukken het vrouwelijke karakter van de trend.

Woontrend 2: retro vibes

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Invloeden uit de jaren 70 zijn weer helemaal terug van weggeweest en geven het interieur van nu vorm. In de woontrend draait het om retro vibes van de vorige eeuw, maar dan wel in een modern jasje. We zien een mix van rechttoe-rechtaan strepen, warme zandkleuren en opvallende prints die de trend een Zuid-Franse sfeer geven en jou dat instant vakantiegevoel bezorgen. En dat in en rondom je eigen huis. Hoe fijn is dat?

Woontrend 3: excentrieke vormentaal

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Deze woontrend legt de nadruk op de liefde voor de natuur en dat komt terug in ieder product waar de grensverleggende vormentaal en het experimentele materiaalgebruik een belangrijke rol innemen. Naast de excentrieke vormen gaat het ook om imperfecte materialen en diepe kleuren. Achter elk ontwerp schuilt een buitengewoon verhaal en dat komt door de ambachtelijke, experimentele en veelal duurzame werkwijze die hieraan vooraf gaat. Daar sluiten handgemaakt keramiek en natuurlijk geroest staal naadloos op aan.  

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrends voor 2022? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.