Dit zijn dé 3 trends voor kinderkamers 2022

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Om een hippe kinderkamer te creëren, lichten we een drietal trends uit voor klein en groot. In zo'n ruimte draait het uiteindelijk om één ding: het moet voor hem of haar een fijne, vertrouwde en unieke plek zijn om te slapen, spelen en lachen. Dit bereik je door een persoonlijke sfeer toe te voegen. Door een trend of thema toe te passen, ontstaat er eenheid in de kinderkamer. Met kinderkamer decoratie zoals behang, muurverf of muurstickers geef je je kamer eenvoudig al een metamorfose. Een vloerkleed en enkele accessoires maken een kinderkamer helemaal af. Deze drie trends geven kinderkamer inspiratie voor de ultieme droomkamer van een kind.

inspiratiefoto met

Kinderkamertrend 1: Powder Blush

Om de poedertint oudroze kunnen we al een tijd niet heen en dat blijft voorlopig ook zo. In de kinderkamertrend Powder Blush zien we dat deze tint perfect samengaat met verschillende rode accenten om de kamer extra pit te geven. Met een blauw accent maak je het geheel juist wat stoerder. Een gezellig behang, een zacht vloerkleed en een vrolijke zitzak maken de ruimte af en zorgen ervoor dat een kind daar heerlijk kan slapen en spelen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Kinderkamertrend 2: To the Moon and Back

Met de kinderkamertrend To the Moon and Back tover je een kinderkamer in een handomdraai om tot een groot avontuur door de kleuren nachtblauw, petrolblauw en warmgrijs te combineren. Prikkel de fantasie van een kind met bijvoorbeeld verlichting en prints in de vorm van manen en sterren waardoor hij of zij gegarandeerd heerlijk zal wegdromen. Je zet de trend helemaal door bijpassende accessoires in geheel dezelfde kleursamenstelling eraan toe te voegen. Denk aan een bedhemeltje om het bed heen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Kinderkamertrend 3: Into Nature

Natuurlijke kleuren zijn in 2022 razend populair in de kinderkamer en dat is maar goed ook. Deze rustgevende tinten zijn perfect aangezien een kinderkamer al snel druk kan ogen met al het speelgoed. Het voordeel is bovendien dat de warme ondertoon van deze kleuren de ruimte direct een warme, geborgen look geeft. Met kussens en een zacht vloerkleed versterk je dit effect bovendien. Vergeet niet te spelen met herkenbare vormen die je kind aanspreken en doen denken aan de natuur zoals prints van paddenstoelen, fruit en dieren.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de kinderkamertrends voor 2022? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.