hero image

Jorre van Ast

Jorre van Ast is creative director, ontwerper en de vierde generatie die leidinggeeft aan het familiebedrijf en Nederlandse designlabel Arco. Hij heeft de focus liggen op vakmanschap, innovatie en duurzaamheid. Naast dit is Jorre van Ast ook lid van de Dutch Creative Council. Dit is een onafhankelijke strategische adviesraad van en voor de creatieve industrie. Daarom past deze functie helemaal in zijn straatje thuis. Benieuwd wat Jorre van Ast zoal bedenkt en maakt? Deze collectie toont een sfeerimpressie van zijn succesvolle werken.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-6 van 6 producten Sorteren op 1-6 van 6 producten Terug naar boven

Jorre van Ast na zijn studie

Jorre van Ast heeft Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool gestudeerd. Na twee jaar bij de industriële ontwerpstudio Flex te hebben gewerkt, zette hij zijn studie voort aan het Royal College of Art in Londen. In 2006 rondde hij hier de opleiding Design Products af. Direct na zijn studie is Jorre van Ast aan het werk gegaan als onafhankelijk productontwerper en deelde hij een gezamenlijke studio in Noord-Londen. Dit was de OKAYstudio en vormde tegelijkertijd een plek waar ontwerpers worden samengebracht. Binnen deze studio werden creativiteit, kennis en andere uiteenlopende vaardigheden met elkaar gedeeld.

Jorre van Ast voor Arco

In 2007 begon Jorre van Ast bij het Nederlandse designlabel Arco. Dit merk legt de focus op ontwerpen op een vakkundige en innovatieve wijze. Naast het uiterlijk van de meubels wordt er gelet op de functionaliteit en duurzaamheid van de ontwerpen. Jorre van Ast begon hier met een leidinggevende taak over de ontwerp- en ontwikkelingsstudio. Vanaf 2011 staat het familiebedrijf onder leiding van Jorre van Ast. Hij bewaakt de gewaardeerde Arco stijl en geeft er op persoonlijke wijze invulling aan. Jorre van Ast ontwerpt vooral tafels voor dit designmerk. Zo heeft hij de Trestle collectie en de Base collectie ontworpen. Het zijn beide duurzame collecties waar hout de belangrijkste materiaalsoort is.

Jorre van Ast bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Jorre van Ast. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Jorre van Ast en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.