Naar boven

Iconisch Frandsen

Het Deense familiebedrijf Frandsen is opgericht door Benny Frandsen met als doel verlichting te ontwerpen waarbij vorm en functie één geheel worden. De Ball hanglamp is het eerste ontwerp en ontwikkelt zich al snel in een doorslaand succes. Door de eenvoudige vorm en prachtige afwerking wordt de Frandsen Ball serie vrijwel meteen een internationaal icoon. Door de jaren heen blijft Frandsen voortbouwen op het ontwerp van de Frandsen Ball serie. Zo komt er ook een Ball hanglamp en worden er diverse varianten bedacht met de zogenaamde ‘handle’. Daarnaast ontwikkelt Frandsen ook vele andere lampen met een prachtige uitstraling, zoals de Frandsen tafellampen. Door de tientallen kleuren voorziet het Deense verlichtingsmerk niet alleen in de behoefte aan tijdloze ontwerpen, maar speelt het merk ook in op de wens van vandaag.

Op een voetstuk: Frandsen tafellampen

In de collectie tafellampen van Frandsen vind je ook lampen die op een voetstuk staan. Ja, ook letterlijk. De Frandsen Column tafellamp concrete staat bijvoorbeeld op een voetstuk van beton. Perfect voor een industriële inrichting. Verlichting wordt vaak vergeten bij de wat stoerdere interieurs, maar juist het spel van licht en schaduw maakt een kamer interessant. Met de Frandsen Column tafellamp walnut ga je terug naar de jaren 70. Door het kleurgebruik, de materiaalkeuze en de ronde vormen krijg je spontaan de discokriebels. Met zijn gezellige uitstraling van geel licht doet deze tafellamp van Frandsen het goed in een retro interieur, maar juist ook in een moderne Scandinavische inrichting omdat hij een warme sfeer creëert. De Frandsen Column tafellamp marble laat, net als veel andere Frandsen tafellampen, het peertje de hoofdrol in het ontwerp spelen. Bij deze lamp wordt de lichtbron zelfs een soort museumstuk, hoe hij gepresenteerd is op een marmeren voet en omhuld wordt door een glazen vaas ter bescherming. Wat ons betreft horen de Frandsen tafellampen zeker op een voetstuk thuis!

Frandsen tafellampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Frandsen. Dat betekent dat wij alle Frandsen tafellampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.