Extremis Hopper

Aan de Extremis Hopper picknick sets zit een uitgebreide ontstaansgeschiedenis vast. Ergens in 2008 kocht hoofdontwerper en eigenaar van buitenmeubelbedrijf Extremis Dirk Wynants een voormalige hopboerderij in het Belgische Poperinge en renoveerde de boerderij helemaal. In dat kader plantte hij ook een nieuw hopveld, om het landschap te restaureren. Een opmerkelijk gegeven, aangezien niemand in de wijde omtrek zich daar in de laatste decennia aan had gewaagd. Verschillende 80-jarigen werden opgetrommeld omdat zij de enigen waren die wisten hoe je zoiets moest aanpakken. Dirk Wynants zat dus goed in de materie toen hij deze picknicktafel ontwierp, dat moge duidelijk zijn. De schuine hoeken die in de basis van het ontwerp zitten, zie je ook terug in de palen waarop de hopplant groeit.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-1 van 1 producten Sorteren op 1-1 van 1 producten Terug naar boven

Dirk Wynants en Extremis

Het Belgische Extremis, dat zich specialiseert in buitenmeubelen van absolute topkwaliteit, werd in 1994 opgericht door Dirk Wynants. Hij is nog altijd de eigenaar en president van de Raad van Bestuur, maar geeft vandaag de dag prioriteit aan het ontwerpen en de art direction. Daarnaast is hij directeur van zijn eigen ontwerpstudio Dirk Wynants Design Works die is opgericht in 2006. Naast het hoofdkwartier in België heeft deze studio ook een divisie in Shanghai. Wynants richtte Extremis destijds op om zijn eigen ontwerpideeën te realiseren. De Gargantua tuintafel was het eerste product dat hij voor het merk ontwierp. De verdere ontwikkeling van het bedrijf is daarom gebaseerd op het succes van deze eerste creatie. Topdesign, ethisch verantwoorde productie en materialen van hoogstaande kwaliteit, dat is in een notendop de ontwerpfilosofie van Extremis. Door het hele ontwerpproces doet het bedrijf al het mogelijke om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan door transportvolumes en afval te beperken.

Gezelligheid kent geen tijd met Extremis Hopper

Behalve dat zoals hierboven beschreven de hopplant een grote inspiratie voor het design vormde, stond ook het hele idee van ontwerper Dirk Wynants bijzonder aan. In grote gezelschappen werkt een ronde tafel gewoon niet goed, omdat je dan te ver van elkaar af zit. Omdat er meerdere tafels nodig zijn, wordt het gezelschap ook nog eens opgedeeld in series van eilandjes. Maar in het geval van de Hopper picknick set 360cm spelen dat soort problemen helemaal niet. Er passen wel tien personen aan deze designpicknicktafel. Je zou ook nog een wat kleinere versie, zoals de Hopper picknick set 240cm, er tegenaan kunnen schuiven. Dan kun je nog zes personen extra kwijt. Zo heeft de Extremis Hopper collectie voor ieder wat wils.

Extremis Hopper bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Extremis. Dat betekent dat wij alle producten uit de Extremis Hopper serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.