Flinders is dealer van

Actie: -10% op de gehele collectie van Ethnicraft

Je ontvangt nu 10% korting op de gehele collectie van Ethnicraft. De actie geldt t/m 31 juli.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Tuin Tuin

Kasten Kasten

Banken Banken

Accessoires Accessoires

Tafels Tafels

Sorteren op 145-180 van 417 producten Laad meer artikelen Sorteren op 145-180 van 417 producten Terug naar boven

Waar Ethnicraft voor staat

Het Belgische merk Ethnicraft omschrijft de complete collectie als ‘emorational’. Dit begrip staat voor emotie en ratio in één. De ontwerpen zijn dus heel functioneel en spelen in op emotie door met warme en natuurlijke materialen te spelen. Het merk is continu bezig te vernieuwen in de producten die ze op de markt brengen. Vakmanschap van hoog niveau vormt de basis voor dit merk. Vanuit dit principe werken ze elk ontwerp tot in de puntjes uit om volledig aan de wensen van de consument te voldoen. Het gebruik van hoogwaardig massief hout roept direct warmte op in een interieur. Het huiselijke gevoel ontstaat door het gebruik van rustgevende, schitterende tinten in combinatie met herkenbare nerven in zowel eiken- als teakhout. Het maakt niet uit voor welk product uit de collectie je kiest, want je voegt gegarandeerd een tijdloos, modern en warm designstuk aan je interieur toe.

Duurzaamheid staat centraal bij Ethnicraft

Duurzaam handelen is van groot belang in hetgeen Ethnicraft wil uitstralen met de producten die ze maken. Daarom proberen ze over elk onderdeel in het proces goed na te denken en de producten zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Ze gebruiken walnoothout uit Amerika en eikenhout uit zowel Frankrijk als Servië. Daarnaast kiezen ze voor teakhout dat afkomstig is uit verwaarloosde gebouwen en pakhuizen in Indonesië. Dit merk werkt ook nauw samen met Indonesische overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor het beheer van teakplantages. Deze instantie voert een beleid hoeveel bomen er jaarlijks worden herbeplant en kijkt naar de grootte van deze bomen en hoeveel er jaarlijks kunnen worden gekapt. Op deze manier proberen ze zo min mogelijk materialen te verspillen. Overgebleven productieafval als zaagsel wordt bijvoorbeeld samengeperst als basis voor pallets. Kortom, het merk is bewust van zijn impact op het milieu en probeert deze telkens te beperken. Elk product van Ethnicraft draagt logischerwijs dan ook het FSC (gerecyclede) label.

Ethnicraft bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Ethnicraft. Dat betekent dat wij alle producten van Ethnicraft kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Ethnicraft en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Ethnicraft. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Ethnicraft veilig en vertrouwd online bestelt.