Brokis tafellampen

Bij het Tsjechische merk Brokis zijn tafellampen echt een begrip. Sterker nog: hét boegbeeld van het merk is de prachtige Muffins collectie. Deze collectie bestaat uit verschillende stijlvolle tafellampen met een glazen armatuur in trechtervorm. Deze trechtervorm zal hoe dan ook de aandacht trekken in iedere ruimte. Het glazen omhulsel staat op een korte cilinder van hout. Dit is naast de bijzondere trechtervorm ook een van de kenmerken van de Muffins collectie: de combinatie tussen glas en hout. De verschillende tafellampen in de collectie van Brokis krijgen hierdoor een veelzijdig karakter. Zowel het hout als het glas hebben verschillende kleuren. Hierdoor hebben de tafellampen van Brokis een buitengewone en bijzonder mooie uitstraling.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-16 van 16 producten Sorteren op 1-16 van 16 producten Terug naar boven

Brokis tafellampen uit Tsjechië

Achter Brokis schuilt een bijzonder verhaal. Het merk vindt zijn roots in Tsjechië. Als we een stukje teruggaan in de tijd en inzoomen op de regio Bohemen, dan zien we dat daar vroeger op speciale wijze glas met de mond werd geblazen. Deze manier van blazen werd een traditie in Bohemen. Toen op een gegeven moment de vraag naar traditioneel geproduceerde producten afnam en veel ambachtslieden de regio uittrokken, dreigde deze bijzondere techniek verloren te gaan. Jan Raball stak daar een stokje voor. In 1997 richtte hij eerst Janštejn Glassworks op dat later werd omgedoopt tot Brokis in 2006. Vandaag de dag worden alle lampen nog steeds op traditionele wijze geproduceerd met die speciale blaastechniek uit het oude Bohemen. De tafellampen zijn daar een mooi voorbeeld van.

Brokis tafellampen: glazen kunstwerken

Elke tafellamp van Brokis is weer even prachtig. Neem bijvoorbeeld de mooie Balloons tafellamp medium die natuurlijk weer gemaakt is van mondgeblazen glas. De techniek die hiervoor werd gebruikt, komt uit de Tsjechische regio Bohemen. Deze techniek gaat al tradities lang mee. De metalen reflector in de lamp zorgt voor een reflectie van het licht wat er schitterend uitziet in combinatie met het glas. Want dat glas blijft altijd centraal staan bij Brokis. Een andere prachtige collectie tafellampen van Brokis is de Jack O’Lantern serie. Een voorbeeld is de Jack O' Lantern tafellamp small. De lichtbol van matglas rust in het stijlvolle netwerk van vier tralies en heeft hierdoor een interessante look.

Brokis tafellampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Brokis. Dat betekent dat wij alle tafellampen van Brokis kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.