Kinderbehang

Behang voor de baby- en kinderkamer

Kinderbehang koop je bij Flinders, de winkel voor designmeubels, verlichting en de leukste woonaccessoires. Flinders heeft een grote en unieke collectie kinderbehang. En met de leukste patronen en prints, natuurlijk. Zoals van het Deense merk Ferm Living, dat faam maakte met prachtige grafische ontwerpen op kinderbehang, zoals het Ferm Living Rush Hour of Ferm Living Tiny Train behang. Ook KEK Amsterdam is een goede bekende in de kinderslaapkamer. Het kleurrijke behang van Studio Ditte maakt elke dag een beetje feestelijker. En dat is per slot van rekening de bedoeling als je kind bent. Bekijk eens het Studio Ditte Bloemen, Studio Ditte Robot of Studio Ditte Auto behang. Al onze behangrollen zijn van goede en duurzame kwaliteit. En makkelijk aan te brengen bovendien. Flinders verzendt alle producten gratis in Nederland en België.

  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van NL
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Overige categorieën Sorteren op 1-36 van 55 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 55 producten Terug naar boven

Kinderbehang van Ferm Living

Ferm Living is een enorm populair designmerk uit Denemarken. Vaak zit er een grafisch patroon in de ontwerpen verwerkt, zo ook in het behang. Ferm Living maakt veel accessoires voor in de kinderkamer en daar hoorde behang natuurlijk ook bij. Het behang van Ferm Living is vaak geschikt voor zowel jongens als meisjes. Neem bijvoorbeeld het Ferm Living Cloud behang in de kleur mint. Ook het Dotty behang in het roze past in elke kinderkamer, ideaal!

Ferm Living maakt gebruik van WallSmart behang (non-woven). WallSmart is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van behang.
Door het toepassen van een non-woven vlies als materiaal in plaats van papier is het behang veel sterker en ook veel eenvoudiger op de muur te bevestigen.

De voordelen van WallSmart zijn:

  • Geen plaktafel nodig, zeer eenvoudig te bevestigen op de muur
  • Je smeert de muur in met behangplaksel in plaats van het behang zelf
  • Het is veel sterker dan normaal behangpapier
  • Het is milieuvriendelijk want biologisch afbreekbaar
  • Het is eenvoudig te verwijderen als het behang niet meer bevalt

Naast het kinderbehang wordt door Flinders altijd een behanglijm aangeraden. In het geval van het behang van Ferm Living is dit Arte Clearpro behanglijm. Dat is kant en klare behanglijm op waterbasis en geschikt voor alle vliesbehang (non-woven). De behanglijm is direct klaar voor gebruik en het geeft maximale kleefkracht, is transparant en afstripbaar. De behanglijm strijkt zeer gemakkelijk uit. Je kunt het direct op de muur aanbrengen en het droogt transparant op. Clearpro-5 is geurloos en niet ontvlambaar en niet toxisch. Met een bus van 4,5 kg kun je ongeveer 25 m2 behangen. Er is ook een bus van 2 kg, waarmee je ongeveer 10 m2 kunt behangen.

Behangtips

Neem voordat je gaat behangen de volgende punten in acht.

1. Lees vóór het behangen altijd het etiket/verwerkingsvoorschrift van de rol. Bewaar ook de etiketten (ivm met de batchnummers die erop staan en voor eventuele klachten).

2. Controleer of alle rollen hetzelfde batchnummer hebben. Bij vragen en/of twijfel kun je contact opnemen met onze Klantenservice.

3. Controleer de rollen op kwaliteit, kleur en patroon voordat je gaat of laat plakken.

4. Zorg er voor dat de muur schoon, droog, vlak, vast, licht absorberend en egaal van kleur is.

5. Gebruik bij voorkeur de lijm die Flinders adviseert: Arte Clearpro.

6. Vliesbehang kan niet krimpen. Tijdens het behangen moet je het vliesbehang niet duwen, uitwrijven of onder spanning plakken. Hierdoor ontstaan openstaande naden tijdens of na het drogingsproces. 

7. Zorg altijd voor voldoende lijm op de muur. Eventuele lijmvlekken direct na het plaatsen van elke baan verwijderen met een zachte natte spons. Werk hierbij het gehele behang af.

8. Werk telkens één muur volledig af voordat je aan de volgende muur gaat beginnen.

9. Controleer het resultaat na het plaatsen van 3 banen. Bij zichtbare fouten het werk direct staken en niet doorplakken. Breng Flinders op de hoogte en maak duidelijke (digitale) foto’s die wij aan de fabrikant kunnen tonen.

10. Foutief behang niet weggooien. Na akkoord van de fabrikant dien je deze, na verwijdering van de muur, samen met de overige rollen en de bijbehorende etiketten terug te sturen naar Flinders.

Vragen over kinderbehang? Onze klantenservice staat voor je klaar

Je kunt natuurlijk vragen hebben over een specifiek behangtype. Bel gerust onze klantenservice (elke dag 9:00–18:00) of neem contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar. Onze interieurspecialisten hebben al vele kinderkamers mogen inrichten. Ze houden de belangrijke kinderblogs bij en weten je altijd te verrassen met een leuke suggestie. Samen met jou maken we van de kinderkamer een droompaleis.

Naast Kinderbehang heeft Flinders ook leuke kinderlampen, kinderaccessoires, kinderstoelen en kinderkasten.