Sorteren op

1-24 van 24 producten

Van tuinstoel naar schommelstoel

De schommelstoel begon grappig genoeg ooit als een aangepaste tuinstoel. We hebben het dan naar schatting over rond de tijd van 1725 in Noord-Amerika. In die periode ontstond het idee om tuinstoelen te voorzien van houten glijders waardoor deze eenvoudig naar voren en achteren konden bewegen. In 1860 was het de hoogste tijd voor de meest beroemde schommelstoel die ooit geproduceerd werd: de Schommelstoel Nr. 1. Dit klassieke ontwerp was van de hand van Michael Thonet en was gemaakt van gebogen beukenhout en gevlochten rotan. In de loop der jaren zijn meerdere varianten op deze stoel bedacht zoals een exemplaar met voetensteun en zonder armleuning.

Scandinavische schommelstoelen

Bij het Scandinavische designmerk Normann Copenhagen weten ze als geen ander waar een schommelstoel aan moet voldoen en hoe deze eruit moet komen te zien. Met maar liefst vier varianten op de Rocking Chair speelt dit meubel op verschillende woonwensen- en stijlen. Een schommelstoel die het goed doet in de woon-, slaap- en kinderkamer. Het uitnodigende ontwerp van Simon Legald is verkrijgbaar in talloze kleuren en stofsoorten waardoor je eenvoudig een persoonlijk exemplaar aan je interieur toevoegt. Door de glijders van verchroomd staal en de zitting van de hoogste kwaliteit kies je voor een schommelstoel die vele generaties meegaat. Het zijn simpelweg de ideale schommelstoelen waar je (samen met je kindje) heerlijk in weg kunt dromen.  

Schommelstoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle schommelstoelen van deze merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.